Сватбите на открито винаги са били предпочитани от повечето младоженци. Да се ожените под открито небе обаче има и свойте плюсове и минуси. Трябва да се подготвите за всяка възможна ситуация. Ето основните ситуации с които можете да се сблъскате:

  • Дъжд

Никога не се доверявайте на времето. То може да се промени за броени минути и часове. Винаги имайте резервен план в случай, че завали. Можете да наемете шатра, която да се разпъне само в случай, че видите че има вероятност да започне да вали или да осигурите големи чадъри. Въпреки, че ще осигурите чадъри имайте предвид, че не всички хора ще се съгласят да седят под дъжда с чадър. Помислете и за вариант да преместите церемонията в ресторант или сграда, които се намират на близо.

  • Слънце

Няколко дена преди церемонията посетете мястото където ще се състои церемонията и проверете слънцето. Дали Ви блести в очите и много ли е силно. Ако е много силно помислете за слънчеви чадъри и шапки. Нали не искате някои от гостите Ви да слънчаса? Забележете и накъде свети слънцето. Ако се пада точно зад Вас, младоженците, на гостите ще им бъде трудно да гледат срещу слънцето.

  • Студено време

Понякога времето може да стане найстина студено. Ако планирате вечерна сватба в планината имайте предвид, че може да стане найстина студено. Предвидете шалове за завиване за гостите.

  • Насекоми

Проверете мястото където смятате да проведете церомонията. Има ли там проблеми с насекомите. Ако планирате сватба в близост  до река например може да се окаже, че ще имате проблем с комари. Понякога насекомите могат да създадат много големи проблеми. Ако знаете, че ще има много комари например осигурете една кошница с репиленти против насекоми. Нека гостите Ви да се намажат и да бъдат спокойни.

  • Вятър

Повечето младоженци обикновенно не се сещат за възможност да духа силен вятър. Ако излезе силен вятър укрепете добре всички инсталации и украси. Стойките с цветя също погледнете. Ако е нужно сложете тежки камъни. А Вие с вашия годеник застанете така, че да не духа директно в очите Ви по време на церемонията.

Снимки: Style me pretty

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт