Сватбеният обет не е задължителен елемент на церемонията по бракосъчетание в България. При нас традицията е булката и младоженецът да повтарят думите на представителя на обредния дом. Все повече двойки обаче си дават и сватбени обети. 
Сватбените обети представляват обръщение към Вашия любим – защо той е важен за Вас. Това е един много личен момент и е много трудно в няколко изречение да изразите всичко, което чувствате и усещате със сърцето си. Добре е след като напишете сватбения си обет да го научите наизуст и да не го четете от лист. Ако ще се чувствате по-спокойни можете да си вземете малко листче с написани основни точки от него. Хубаво е да оставите спомен от Вашите обети. Напишете ги на компютър, украсете ги по Ваш вкус, така ще ги запазите за цял живот. Може дори да ги сложите в рамка за снимка. 

Ето няколко идеи какво да включите в сватбения обет:
  • Кога за първи път видяхте Вашия избраник? Какви чувства Ви обзеха?
  • Кога разбрахте, че сте влюбени в него?
  • Какво Ви сближава като отделни личности в една хармонична двойка?
  • Защо цените Вашата половинка?
  • Как се е променил животът Ви след като сте го срещнали?
  • Какво очаквате от брака Ви?
  • Какво можете да обещаете на съпруга си?

Ако сте имали романтична връзка от самото начало и сте си разменяли с годеника си любовни писма, съобщения, e-mail, можете да включите откъси от тях в сватбените си обети.

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт