Вие организирате цялата тази сватба само и единствено поради една причина – да сложат заветния пръстен на ръката Ви и да кажете „Да” на мъжа до Вас, на Вашата сродна душа. Сватбената рокля ще приберете в гардероба, костюмът на младоженеца също, тортата ще изядете, но сватбените халки ще останат на Вашите ръце завинаги. Поради тази причина към избора на сватбени халки трябва да се прибегне много внимателно и отговорно. 
В света съществува традиция мъжът да подарява два пръстена на жената – един годежен и един сватбен. Сватбената халка се поставя на безименния пръст на дясната ръка.
 
Дизайн на пръстена 
В днешно време има много варианти за дизайн на сватбените халки. За да изберете модела, разгледайте каталози на различни бижутерийни фирми или изберете бижутер, който да изработи халките по Ваш дизайн. Имайте предвид, че при втория вариант може да са необходими поне 2 месеца за изработката им. 
Не е нужно да изберете абсолютно еднакви модели пръстени с годеника Ви. Те могат да бъдат в един стил, но различни по модел. Например, неговият да бъде изработен само от метал, а Вашият да бъде по-тънък от неговия и да бъде украсен и с камъни.

Какъв материал да изберете? 
На пазара в момента се предлагат три основни метала, от които да избирате.
Злато – От дълги исторически времена се смята, че сватбената халка трябва да бъде златна. Златото е метал, който има положителна енергия и символизира любовта на съпрузите и тяхната вярност. Към златото могат да се прибавят различни метали за промяна на цвета му и качествата му. При прибавяне на мед, златото придобива розов оттенък, а при прибавяне на паладий – бял. 
Платина – Той е най-скъпият, издръжлив и хипоалергенен метал. За съжаление се обработва много трудно и понякога може да прилича на алуминий.
Сребро – Среброто е не по-малко красив метал от златото и платината. Всичко зависи от Вас самите дали предпочитате сребро или друг метал. 

Прегледайте всичките си бижута, забележете какъв стил носите и изберете сватбена халка в метал, който подхожда на останалите Ви бижута. 

Гравиране
Гравирането от вътрешната страна на пръстените не е задължително, но повечето двойки го правят. Най-разпространеният вариант е да се изпише датата на сватбата и името на партньора Ви. Можете да гравирате не датата на сватбата, а деня, в който сте се срещнали и запознали.
Могат обаче да се изпишат и различни фрази както на български език, така и на латински език.
Примери:
Обичам те!
Сърцето ми!
Завинаги в сърцето ми ........
Ad infinitum – до безкрайност
Еx animo – от душата ми
In aeternum – навеки, завинаги
Fac fideli sis fidelis – Бъди верен на този, който ти е верен

Прочетете повече в "Един прекрасен ден - СВАТБА". Поръчайте книгата - тук.
 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт