Вече мина един месец от последния епизод на Game of Thrones (GOT). Целият последен сезон на сериала бе оживено обсъждан от фенове, критици и всякакви „експерти“. И до момента се появяват различни коментари във всички социални мрежи и други информационни канали.
Game of Thrones ни разкри един различен и магичен свят, койно завладя сърцата на безброй фенове. За тези осем години ефир те станаха свидетели на цели седем сватби. Първата беше още в пилотния епизод на сериала (Денерис Таргариан и хал Дрого). Цялата пищност и интересните ритуали привлякоха вниманието и подтикнаха много двойки да си организират свои собствени GOT-сватби.
Ако и Вие сте фенове на Game of Thrones и искате тематична пищна, царствена и запомняща се сватба, ние можем да помогем с идеи. Това е, което правим – даваме идеи и знаем неща за сватбите

Нека започнем реалистично – подобен тип сватба може да е доста скъпа. По принцип тематичните сватби са свързани с много спицифични детайли и това натоварва бюджета. Една GOT-сватба може да е много скъпо удоволствие. Стилистиката на сериала пресъздава един съвсем различен измислен свят, който Вие искате да направите реалност.
За по-ограничен бюджет можете да изберете само най-съществестното за сватбата си. Например да направите изнесен ритуал вдъхновен от сватбите в Game of Thrones. Изберете кои елементи да включите във Вашето бракосъчетание – воденето до олтара и предаването на булката, разменянето на клетвите, загръщането с плащ на булката от младоженеца. 
Този вариант е идеален за сватба на открито, но трябва да имате предвид времето и факта, че на открито поставянето на декорация може да отнеме повече време, както и че може да не се чува много добре. При организацията обърнете голямо внимание на локацията. Тя трябва да е подходяща за осъществяването на идята Ви, но и да е лесно достъпна за гостите.

Друг вариант за ограничен бюджет е да си организирате тематична GOT- сватбена фотосесия. Тъй като тя изисква специална локация и малко или дори повече декор, можете да я направите в различен от сватбения си ден. 
При организиране на тематична сватба трябва да помислите върху всички елементи, които искате да обвържете с темата. Важно е гостите Ви да бъдат запознати с нея, колкото се може по-рано. Не пренебрегвайте поканите – те трябва ясно да показват темата на сватбата.
При GOT-сватба имате много възможности за тематични покани. Можете да използвате само характерния за сериала шрифт и подходяща хартия, да включите ключова реплика или герб, наименование на място или герой, каквото смятате, че най-добре подхожда на Вашата Game of Thrones сватба. 
Ако преди поканата изпращате „запази-датата“ картичка, то тя трябва покаже темата на сватбата. 
Не забравяйте, че печатните материали, които сте предвидели за сватбата си, трябва да са подчинени на една стилистика и да се допълват. В случая трябва да развиват и обогатяват и темата на сватбата. Хубаво е да изберете и разработите дизайна им непосредствено след окончателния избор на поканите, които ще изпратите на гостите си. 
Декорацията на масите също трябва да е в GOT-стил. Хубавонто в случая е, че можете да ограничите цветята до минимум и да помислите за други оригинални решения. Свещите и големите масивни свещници са много подходящи в случая, а и стават все по-популярни. Те придават много романтична атмосфера. 
При избора на цветята и цветовете за декорация на масите не забравяйте да ги съобразите и с цветовете и стила на печатните материали, както и с булченския букет. 
Булката и младоженецът също трябва да изглеждат съобразно темата на сватбата. Можете да акцентирате с прическа вдъхновена от GOT. 
Ако сте достатъчно смела булка можете да подберете подходяща рокля в различен от традиционния бял цвят. 
За да бъде семейният живот на младоженците сладък, на всяка сватба се разрязва торта. Мястото на тортата в сватбите става все по-важно. Често те присъстват по време на целия банкет на специално украсена маса. Най- важното за нея е да бъде вкусна, но не пренебрегвайте нейния вид и декорация. Една GOT-сватбена торта може да изглежда по много различни начини. Развихрете въображението си и се насладете на тортата! 
Хубаво е да оставите специален спомен на гостите си – тематичните подаръци са идеални за случая. Тъй като на една GOT-сватба трябва да изобилстват свещи и вино, можете да подарите на гостите си специални ароматни свещи или чаши, върху които да има романтични или забавни реплики от сериала. 
Ако проявите повече чувство за хумор, можете да подготвите и нещо в малко по-GOT стил... 
Независимо какви елементи на Game of Thrones ще изберете да включите в тематичната си сватбата, не забравяйте, че това е ВАШАТА сватба! Тя трябва да е максимално лична и да е за Вас, а не да е просто преповтаряне на една измислена истирия от сериал. 

За автора

Саня Иванова

Привет! Казвам се Саня и съм гост автор в блога „Един прекрасен ден“. През март 2017 година съвсем официално се сдобих със сертификат за сватбен агент. Иначе съм завършила PR в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента се дипломирам с магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“ пак там. Сред любимите ми неща са разходките сред природата, кучетата, шоколада, големите топли шалове, тефтери с шарени корици, вино, пандите, миризмата на книги, да седя на пода и още много други странни неща. ☺

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт