През топлите месеци церемониите по подписването на открито са особено популярни. Много често младоженците си задават въпроса – А трябва ли да има места за сядане или гостите могат да седят прави? За да се отговори точно на този въпрос трябва да се вземат предвид няколко фактора.

Първият е продължителността на церемонията – тя може да бъде от 15 мин до 40 мин и повече. Ако предвиждате дълга церемония със сигурност трябва да осигурите места за сядане – столове, пейки и др. Имайте предвид, че времето което гостите ще седят прави не е само продължителността на церемонията, а и времето в което те чакат да започне самата церемония и времето след нея, за да Ви поздравят. Ако изберете варианта да не наемате столове, то тогава осигурете за поне 20 % от броя на гостите места за сядане. Не забравяйте, че на сватбата могат да присъстват и възрастни хора и хора, които не могат да седят дълго време прави.
При правостоящите гости на церемонията трябва ясно да обозначите къде да застанат те. Това може да стане с преградни въжета, табелки или всичко останало, което въображението Ви измисли. Ако няма точно определено място повечето хора ще се чудят къде да застанат и може да настане хаос. Най – подходящ е варианта с правостоящи гости при малки сватби – до 50 човека. При тях не се създава суматоха и има добра видимост. Нали си представят как 200 човека ще застанат прави пред една маса за подписване по време на церемонията. Почти никои няма да види нищо и накрая гостите ще останат недоволни, че са изпуснали момента на подписването.Вариант е да не наемате столове, а платформи, така че гостите отзад да бъдат на малко по-високо и да имат по-добра видимост.

Снимки: Beaux Arts Photography

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт