В природата на човека е желанието да се доказва и представя пред обществото. Когато човек обаче не следва собствените си желания, страсти, мечти, а това което обществото налага като социални стандарти се стига до състояние в което се усеща неудовлетвореност, нещастие и чувство за липа на нещо, макар и да не може да се определи какво точно липсва. Абсолютно същото се случва и при сватбите. Ако не се следват собствените желания и виждания, а някакви норми наложени от обществото дошли незнайно от къде, няма да бъдете доволни вътрешно от взетите решения.

 

Начина по който можете да създадете сватба отговаряща на визията и вярванията Ви  е като следвате един стриктен план изготвен от Вас и не се отклонявате от него. Преди да започне планирането, ето няколко съвета как да успеете да създадете сватба, подходяща за Вас.

1. Кураж

Първото и най-важното нещо, което трябва да имате, за да създадете мечтаната сватба е кураж. Кураж да отстоявате това в което вярвате, кураж да заявите какво искате с половинката си за Големия ден, кураж да не се съобразявате с общото мнение.

Babys-breath-flower-crown

2. Това, че обществото казва нещо, не означава, че е така

Ако не следвате собствените си желания и не ги защитавате, заради фрази от сорта “Така не се правило…”, “Какво ще кажат хората…” никога няма да постигнете това, което искате. Обществото в България налага норми и “правила”, които обаче не винаги са правилни и ако не вярвате искренно в тях не сте длъжни да се съобразявате. Не се страхувайте от чуждото мнение. Никога няма да успеете да угодите на всички. Угодете поне на себе си и се насладете на  сватбата си.

 

3. Не се ограничавайте

Не се ограничавайте при планирането на сватбата си. Ключът към това да създатете сватба отговаряща на Вас с половинката Ви е планирането. Планирайте внимателно всеки един детайл, всяка една подробност, колкото и малка да е тя. Накрая ще си благодарите сама на себе си за това, което сте постигнали. Няма невъзможни неща, всичко може да бъде направено и постигнато стига да работите усърдно за него и искренно да го искате.

 

 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт