Визията на вашата сватба ще определи до голяма степен неината емоционалност, стил, начин на протичане. От изключителна важност е от самото начало да имате изградена представа какво точно се стремите да постигнете и да се придържате към него. В предишна статия ( Как да определите стила на сватбата си? ) можете да прочетете повече за това как да определите стила си. Има обаче няколко основни грешки, които трябва да се опитате да избегнете при създаването му.

1. Вие искате всичко

Колкото и да Ви е неприятно да го чуете трябва да Ви го кажа – “Вие не можете да имате всичко!” Вие ще имате много идеи за това какво искате, как точно да изглежда сватбата Ви. Ще си предсатвяте различни стилове и течения и в даден момент ще Ви харесва всичко и ще искате всичко да включите в нея. Това обаче няма как да стане. Можете да опитате, но Ви предупеждавам, че реултата няма да Ви задоволи накрая. Съсредоточете се и помислете над въпроса “Каква е основната ми идея и какво искам да постигна накрая?”. Изберете един стил и се придържайте към него.

2. Не зацикляйте върху модните тенденции

Основна грешка е булките да търсят какво е модерно в днешно време и искат всичко да бъде “модерно”. Това не е идеята на вашата сватба. Създайте такава визия и стил на сватбата Ви, които да бъдат класически, запомнящи се във времето и да Ви отразяват Вас като двойка. Когато след 20 години погледнете снимките си от сватбата Ви да не се чудите “Как съм могла да избера такива неща?”

3.Искате да се впишете

Третата основна грешка е, че булките искат да се впишат в сватбения бранш. Това е много голяма грешка. Няма нужда да копирате другите сватби само и само, за да не се различавате и защото така се били правили сватби. Това е абсурдно! Направете такава сватба с която да се гордеете и с чиято визия да се усмихнете и да кажете “Винаги съм си мечтала точно за това!” Това е вашият ден – на Вас и на Вашия съпруг, затова никои не може да Ви каже какво се правило и какво не. Ако нещо не Ви допада не го правете. Ако смятате, че калъфките за столове с панделки са ужасни и искате изчистени столове без калъфки, така направете. Нищо, че някои Ви твърди, че на сватба столовете трябвало да бъдат с калъфки.

Снимки: The rose garden

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт