Обявяването на годежа и започването на процеса по планиране на сватбата винаги е изпълнен с много емоции и вълнения. Освен положителните емоции, трябва да знаете и някои важни неща свързани с планирането, за да можете да се подготвите психически и да не изпадате в нервна криза след това.

1. Ще Ви трябва време да свикнете с годежния си пръстен

Всяко момиченце си мечтае за момента когато мъжа на живота му ще падне на едно коляно и ще го попита заветния въпрос. Годежният пръстен е не по-малка мечта. Ще Ви трябва обаче време да свикнете с него и да не Ви прави впечатление, особено ако не обичате да носите пръстени. В това няма нищо притеснително.

2. Вашата детска мечта най-вероятно няма да се изпълни

Всяко малко момиченце си представа своята сватба. Не забравяйте, че от тогава до сега най-вероятно сте си променили вкуса и желанията и че не живеете в приказка, а в България.

elegant-gray-blue-wedding-dresses

 

3. Организацията е ключът към планирането

Дори и преди годежа да не сте била организирана, то сега ще установите колко важно е това – да съставяте списък със задачи, да проследявате крайни срокове, да записвате телефони. Не е нужно организацията да бъде много сложна – вземете един обикновен празен тефтер, където да записвате всичко.

elegant-gray-long-wedding-reception-tables

4. Вие и Вашият годеник няма да сте на едно мнение за всичко

Вие двамата сте отделни личности и всеки един от Вас има собствена представа как иска да изглежда Големия ден. Няма нужда да влизате в конфликти, обсъдете нещата спокойни и всеки от Вас трябва да направи нужния компромис.

5. Може да имате съмнения

Напълно нормално е по време на планирането да започнете да имате съмнения дали постъпвате правилно и дали точно така трябва да изглежда сватбата Ви или не. Не сте само Вие. Създавайки от самото начало план за визия, стил, тема ще Ви помогне много. Разчитайте и на интуицията си. Тя винаги е права!

dress-Bryce Covey- joy thigpen

 

6. Не говорете за сватби непрекъснато

Повечето булки са толкова ентусиазирани и вглъбени в планирането, че единственото за което говорят и мислят са сватби. В това няма нищо лошо, но не прекалявайте. Говорете с Вашите близки, приятели, колеги и на други теми. Ако сте им разказали всичко, то няма да им остане никакво място за въображение и изненада. Оставете някаква изненада и за сватбения ден.

7. Оставете телефона си настрана на сватбения Ви ден

Хората на които държите и с които най-вероятно искате да си кажете нещо са поканени на сватбата Ви. Няма нужда да се разсейвате и стресирате допълнително, като държите телефона си непрекъснато в ръка и проверявате дали имате съобщения, кой какво е публикувал в Facebook и т.н. Насладете се максимално на деня и мъжа до Вас.

Снимки   

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт