Съсредоточаването върху още едно нещо във Вашия списък със задачи, казвайки си, че трябва да бъде свършено, защото е в списъка или суетене около детайли, които биха били напълно добре без повече внимание - какво точно се случва? Вероятно и Вие сте се чувствали така - разсейвате се от фокусирането на нещо, което заслужава цялото Ви внимание от малки и несъществени неща около сватбата.
Със сигурност в главата Ви бушуват много идеи относно сватбения Ви ден. Някои от тях имат потенциал, но само се прокрадват леко. Има и други идеи, които са лесни, прости и трябва само да ги изпълните и по този начин макар и за малко и кратко се чувствате по-добре и щастливи. Например няколко дена (седмици) търсите най-подходящата панделка за сватбените покани и влагате времето си и енергията в това. В същото време нямате ясно изградена представа как искате да изглеждат поканите. Някои от причините да се разсейвате от цялостната картина и планиране на сватбата е, че сте нервни относно това как ще се получат нещата накрая и вместо да се преборите със страховете си и да получите сватбата точно такава каквато я искате, Вие се съсредоточавате върху текущи задачи, които трябва да бъдат свършени. 
 
Имайки крайна яснота и визия каква точно си представяте сватбата си ще можете да се съсредоточите именно върху важните неща, без да се разсейвате. 
Как обаче можете да спрете да се разсейват когато има толкова неща за правене покрай организацията на сватбата? Ето кратък списък какво можете да направите.

1.Навици, които не помагат
Когато имате даден навик и вършите определни неща неосъзнато, то може да се съсредоточите на други важни аспекти през деня, но ако навиците ни пречат относно това, което искаме да изградим или подобрим, тогава те ни разсейват. Например, ако имате навика да не пишете нищо и да не си водите записки, защото всичко помните, то ако искате да имате ясен план и точна последователност при планирането на сватбата това може да се окаже проблем. Този навик всъщност ще Ви пречи да планирате добре.

2. Повече неща за които да се погрижите
Колкото повече неща поемете под контрола си, толкова повече ще разкъсвате времето си между тях и в даден момент ще се разсейвате кое точно да свършите първо и кое второ. Въпросът тук е в определянето на приоритети и научаването да делигирате задачи. Не казвам, че не може да успеете да свършите всичко и сама да организирате сватбата, но трябва да знаете кои са Ви най-важните задачи и кои не са важни и можете да ги разпределите на някой друг.
3. Притеснения
Нашият ум е много силен и може да се фокусираме и да започнем да материализирате притесненията си. Напълно възможно е да се съсредоточи само и единствено върху това, което може да се обърка вместо върху това, което може да стане реално - един прекрасен и щастлив сватбен ден. Винаги мислете положително и не се отдавайте на негативните емоции.

4. Правите това, което смятате, че трябва да направите
Списъкът с неща, които смятате, че трябва да направите и сте длъжна да направите може да бъде невероятно дълъг. Това, което трябва обаче да разберете и запомните, че Вие с Вашия годеник имате уникална връзка и сватбата Ви трябва да бъде отражение именно на нея. Вярвайте на инстинктите си и направете това, което сърцето Ви казва, а не това, което се чувствате, че сте длъжна и Ви налага обществото. Имайте предвид, че винаги ще има хора/гости, които нещо няма да одобрят в сватбата Ви. Това обаче не е важно. Важно е Вие да сте в хармония със себе си.
5. Харчите сватбения бюджет неразумно
Боравенето със сватбения бюджет изисква особено внимание и осъзнатост. Понякога обаче може да направите необмислени разходи или ненужни такива. Трябва да обмислите много добре с годеника си бюджета и кои пера са важни за Вас и ще отделите за тях финанси и кой не са толкова важни. Не постъпвайте емоционално, а напълно осъзнато. В противен случай може да се окажете в много лоша ситуация и да не Ви стигне бюджета за друго много важно нежо, което ще Ви разсее много.

6. Не правете драми
Често, особено около сватбите булките могат много да драматизират и както се казва става от мухата - слон. Понякога създаваме драма вътрешно в нас, друг път е изцяло екстровертна и насочена към околните хора. И двата вида драма няма да Ви помогнат да планирате сватбата си. Вместо това, разберете какъв е проблемът и вижте какви са вариантите за справяне с него, без излишни емоции.

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт