Когато идва моментът да се взимат важни решения в нашия живот,  обикновено искаме да питаме колкото се може повече хора за съвет и мнение. Някак си става естествено да се допитваме с хората около нас, за да бъдем сигурни, че взимаме правилното решение.  В даден момент и ние самите не знаем какво да правим, дали постъпваме правилно или не. Същата е ситуацията и с нашата сватба. Започвайки нейната организация, ние толкова много се объркваме в даден момент, че питаме за мнение много хора и така кашата става още по-голяма. Истината е една и тя е, че всеки човек притежава интуиция, която да му послужи да вземе правилното решение.

Няма нужда да се допитвате до другите хора за мнение. Попитайте вътрешния си глас за такова.

Интуицията Ви е най-силното оръжие, което притежавате когато организирате сватбата си. Трябва да се научите да се вслушвате в нея. Вътрешно Вие знаете перфектно как да постъпите, кое е правилно и кое не за Вас. Една от основните грешки да не успеете да послушате интуицията си е разсейването. Трябва да се научите да релаксирате, да се отпуснете и да останете насаме с мислите си. Всеки човек различно отпуска – легнете на леглото и затворете очи, вземете си вана, отидете сред природата и т.н. Само в момента в който се отпуснете ще успеете да се вслушате във вътрешния Ви глас и да разберете сами какво точно искате, как искате да изглежда вашата сватба. Ако не се чувствате комфортно с идеята да има дисководещ на сватбата Ви, не наемайте такъв. Наемете оркестър с жива музика.

Второто важно нещо е да запишете вашите решения. Това може да Ви звучи глупаво, но е важно. В момента в който Вие решите нещо го запишете по най-бързия начин в тефтер. Можете дори да си запишете първо въпроса, който Ви притеснява и така да размишлявате над него. Например: “Трябва ли да бъда с дълга, обемна булчинска рокля или с да бъда с къса рокля?”, “Трябва ли да имам сватбена торта?” и т.н. Не бързайте да взимате решения в момента в който сте си записали въпроса. Оставете да мине малко време, да се отпуснете вътрешно, да чуете интуицията си.

Понякога, за да вземете голямо решение са нужни секунди, а друг път дни и седмици. Вие сте казали заветното “Да!” на въпроса на вашия годеник “Ще се омъжиш ли за мен?” за секунди, не сте го мислили месеци, защото вашата интуиция Ви е казала, че това е мъжът на сърцето Ви, че той е перфектен и с него искате да прекарате остатъка от живота си. Така седи въпросът и с организацията на сватбата Ви. Вие знаете перфектно какво искате и можете да вземете решение за всяко нещо на секундата стига да сте в съгласие и хармония с интуицията Ви. В момента в който не се доверявате по някаква причина на вътрешния Ви глас, идва колебанието и несигурността как да постъпите и започвате да питате за мнение другите хора.  Доверете се на интуицията Ви!

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт