Една голяма част от булките обичат много розовия цвят и искат всичко на сватбата да бъде в него. Повечето младоженци обаче не го обичат и веднага реагират остро, че те не искат розова сватба. Как да намерим баланса и да успеем да убедим годеника си, че това е чудесен цвят и в него вашата сватба ще изглежда още по-красива?

В никакъв случай не се опитвайте да се налагате и да бъдете диктатори. Това няма да проработи, нито се опитвайте да слагате ултиматуми и не казвайте неща от сорта: “Ти нали ме обичаш? Ако ме обичаш ще бъде сватбата ни в розово!!!”, “За теб не е ли важно аз да съм щастлива? Защо не искаш да ме видиш такава? ” и т.н. Всички тези фрази само и единствено ще създадат напрежение и кавги между Вас. По същата логика и годеника Ви може да каже “А ти не ме ли обичаш, че искаш всичко да е розово? Аз нищо ли не знача за теб?” Ще се впуснете в дни наред спорове и накрая до никъде няма да стигнете. Ако искате да наложите розовия цвят като основен на сватбата Ви, трябва да подходите много дипломатично и с умисъл.

Първото и основно нещо, което трябва да направите е годеникът Ви сам да поиска цвета и той да го хареса самичък. Повечето мъже като чуят “бебешко розово” веднага реагират защитнически, че не искат този цвят. Вместо да предлагате бебешко розово, извадете няколко различни нюанса на розовото и напишете отдолу имената им. Например – корал, сьомга, пепел от рози, английска роза и т.н. Говорете на годеника си не за розово, а за различните нюанси на розовото.  Не споменавайте изобщо думата розово. Извадете също и други помощни цветове, които ще комбинирате с розовото. Например бяло, бежово, кафяво, черно. Когато обсъждате цветовете с годеника си, накарайте го той сам да Ви каже, кои от всичките нюанси на розовото харесва. Така без да му натрапвате, че ще имате бонбонна сватба, той сам ще избере и ще се съгласи с избора на цвета.

Ако все пак той не се съгласи всичко да бъде във въпросния нюанс на розовото, то поговорете с него да имате два основни цвята, единият от който да бъде Вашия.

Ако подходите с разбирателство, любов и дипломация от самото начало, ще успеете да го обедите да имате розова сватба без проблем.

 

Снимки: B. Schwartz Photography

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт