Организирането на сватбата е един прекрасен момент в живота на всеки. Всеки обаче е различен и има различен начин на справяне със ситуациите. За едни организацията е детска игра, нещо забавно и лесно, но за други е една много трудна задача свързана с много стрес и напрежение. Повечето булки работят на пълен работен ден и се опитват да организират сватбата си между другото, като това довежда понякога до много проблеми и главоболия.  Ключът към добрата организация е доброто планиране.
Предлагам Ви няколко стъпки към добрата организация. По този начин организирането на сватбата Ви ще бъде удоволствие за Вас.
 

1. Определете стила си на организация.

Замислете се какъв тип човек сте – организирана ли сте или по-скоро сте хаотична. Ако сте много организиран човек и  обичате списъците със задачи, то тогава може и сами да се справите. Ако обаче не сте много организирана помолете някои роднина или позната да Ви помогне. Помислете и за варианта да си наемете сватбен агент. Повечето хора смятат, че сватбените агенти излизат скъпо, но това не е вярно. Сватбеният агент ще контролира бюджета Ви, ще Ви предложи най-изгодните цени на пазара и в същото време ще използва много отстъпки от подизпълнителите. Така че на края ще се окаже, че сватбата Ви е излязла по-евтина използвайки сватбен агент.

2. Как взимате решения

Дали сте някой, който взима бързо и лесно решения или по-скоро се колебаете дълго, обмисляте и накрая пак не знаете какво да решите. Всеки човек е различен и взима решения по-различен начин. Обмислете добре обаче Вие кой тип сте – ако взимате трудно решение не е добра идеи да отидете да избирате роклята си например сама. Накрая няма да сте избрала нито една рокля. Помолете вашия годеник, сестра, майка или близка приятелка да Ви помогнат в организацията и когато трябва да се избере нещо и да се вземе решение те ще Ви помогнат.

3.  Знаете ли какво искате?

Имате ли ясна визия и представа какво точно искате или имате хаотични идеи? Ако нямате ясна представа как точно да изглежда сватбата Ви тогава не започвайте да я организирате. Първото определете стила на сватбата си, темата, локацията, поговорете с годеника си как всеки си представя деня и чак тогава започнете да организирате. Ако въпреки това отново нямате точна идея тогава най-добре се свържете със сватбен агент. Той ще Ви помогне да систематизирате идеите си и ще успее да ги обедини в една прекрасна сватба.

4. Кои ще бъде включен в организирането на сватбата Ви?

От самото начало трябва точно и ясно да определите с вашия годеник кой ще бъде включен в организирането на сватбата и кой ще взима решенията. Винаги има приятели и роднини, които започват да се намесват в организацията и да дават съвети. Особено сериозна е намесата на майките. Майките обикновено се опитват да си наложат мнението за това как да изглежда денят Ви. Поговорете с вашия годеник спокойно и обсъдете този въпрос. Дали само двамата искате да избирате различните детайли или ще поканите и родителите си когато избирате ритуална зала, ресторант и т.н. Ако имате много властни роднини и от двете страни, то тогава е добра идея да наемете сватбен агент. При всеки опит някои да си наложи мнението и при опити от вида на “Аз съм ти майка, не заслужавам ли поне това, поне малко уважение и да зачетете моето мнение”. вие спокойно можете да обясните, че цените тяхното мнение и ще го вземете предвид, но има сватбен агент, които се грижи за всичко и организира нещата и ще му предадете идеята му.

Организацията на сватбата може да бъде много стресова, но не забравяйте, че организирате най-прекрасния  ден в живота си. Приемете всичко с усмивка и добро настроение. Винаги нещо може да се обърка, но по-важно е как Вие го приемате. Приемете го позитивно. До Вас е мъжът на живота и той ще стане Ваш съпруг. Какво по-хубаво и невероятно от това. Животът е прекрасен!!!

Снимки: Jennifer Hughes

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт