Всички булки си представят да имат сватбата на мечтите си, но колко всъщност от тях са готови да преследват и да имат това което винаги са искали? Все по-често се сблъсквам с булки, които разказват как са си представяли сватбения ден по един начин, но поради една или друга причина нещата не са случили нещата както те искат. 
Лично за мен сватбения ден е нещо много съкровено и представлява триумф на любовта между двама души. Той трябва да бъде отражение на двойката - като локация, стил, преживяване и пр. 

Защо обаче някъде по време на планирането се къса нишката и сватбения ден започва да се превръща във всичко друго, но не и в НАШИЯ? Чувала съм всякакви коментари от това, че родителите искали нещата по определен начин до “Какво ще кажат хората?” и “В България не се правeло така” и пр.

За да имате сватбата на мечтите си трябва да бъдете смели и да не се страхувате да заявите какво искате.
 
Аз и моят годеник се сгодихме в началото на август миналата година и обмисляхме да имаме сватба през пролетта тази година. Винаги съм искала да бъде в тесен семеен кръг с хора, които са ни наистина близки и знаят какво се случва в нашия живот без да са прочели информацията от фейсбук. В последствие ни се струваше прекалено далече пролетта и ненужно протакване на сватбата. Междувременно бяхме планирали един уикенд в Париж по случай рожденните ни дни, които са два последователни дни. Винаги съм си мечтала да се оженя един ден в Париж. Не е случайно, че има и няколко статии в блога именно на сватби в Париж, както и имам много книги свързани с него. Когато споделих идеята ми с годеника ми и впоследствие с родителите и близките роднини всички бяха отначало учудени и изненадани. Това, което обаче ме изненада още повече, че всички искаха едно и то е да бъдем щастливи и нашия ден да бъде така както ние го искаме. Сватбеният ни ден беше повече от перфектен и невероятен до най-малкия детайл! По малко от месец след това имахме църковно венчание в София с най-близките ни хора - не повече от 20. Затова и моят съвет към всички планиращи сега сватба е да бъдат смели и да не приемат ограничания. Заявете ясно на света какво искате и не се страхувайте от това. 
 
Друго нещо, което трябва да осъзнаете е, че за да имате сватбата на мечтите си в никакъв случай не бива да имитирате останалите хора. За съжаление това е нещо често срещано в България. Общественото мнение и това какво ще си помислят и ще говорят хората в даден момент става по-важно от собственото ни мнение. Никога няма да угодите на всички. Дори да задоволите мнението и изискванията на определени хора, други няма да са доволни.Най-важното обаче, че накрая Вие самите няма да сте доволни от собствената си сватба.
 
Фотограф - Петър Бегов

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт