Сватбата представлява сложно събитие. От една страна искате само и единствено да бъдете с човека, който обичате, а от друга страна искате да угодите на всички и да зарадвате най-вече родителите си. Организацията е обемна и сложна. Най-важното в случая е комуникацията. Отделете време да комуникирате с всички, които ще вземат участие във вашия ден.

1. С вашия годеник

Организирането на сватбата е може би първото най-голямо нещо което ще направите с вашия годеник. Опитайте се да комуникирате колкото се може повече. Обсъдете спокойно кой как си представя деня. Когато трябва да се вземе решение не бързайте да го правите сами – обсъдете го с него първо. В даден момент годеникът Ви може да се почуства пренебрегнат и че не участва в сватбата ако Вие непрекъснато сама избирате нещата и не го питате. В днешно време всеки е зает с различни неща, затова си определете време в което да обсъждате нещата свързани със сватбата. Опитайте се това да не е късно вечерта в делничен ден. Определете си например събота до обяд ще обсъждаме сватбата и ще взимаме решенията. Ясно е, че ако годеникът Ви е на работа и има среща и Вие му звъните по телефона и го питате бели или розови цветя, на него в този момент ще му е все едно, а Вие ще се разсърдите защо той не взима участие в толкова важни решения. Поради тази причина изберете време в което и двамата сте свободни и седнете на спокойствие и обсъдете.

2. Семейство и приятели

Всички около Вас се вълнуват за вашия ден. Създайте си обаче граници с кой какво ще обсъждате. Ако сте решили, че с вашия годеник ще взимате решения за организацията на сватбата, то на роднините можете да разказвате до къде сте стигнали с организацията, но не и да ги питате за съвет. Това може да засегне вашия годеник. Разказвайте редовно на близките до Вас хора какво последно сте направили, какво сте избрали и т.н.-това ще ги накара да се почустват включени в процеса на организацията.

3. Подизпълнители

Комуникацията с подизпълнителите е изключително важна. Трябва ясно и точно да заявите какво искате и очаквате от тях. Ако Вие сте честни не мислете, че всички хора на света са честни. За всяко нещо трябва да имате сключен договор и ясно обозначена цена. Не е достатъчно устно да сте уговорили с цветаря какви цветя искате. Поискате писмена оферта с подробно описание на всички цветни елементи и тяхната цена. Да бъде посочена и цената на доставката и датата на доставката също. По този начин трябва да се процедира с всичко.

Най-важното нещо когато комуникирате е да запомните, че това не е само вашия ден, а и на вашия годеник. Затова се опитайте да бъдете дипломат. Не се опитвайте да се налагате за всичко. Вие можете да искате той да носи ярко цикламена вратовръзка, но това не е неговия стил и той-предпочита по неутрални тонове, тогава го оставете той сам да вземе това решение. Не можете да контролирате всичко и да си налагате мнението като един голям шеф. Обсъдете спокойно нещата, както той, така и Вие ще се наложи да направите компромиси за някои неща. Не се опитвайте да свършите всичко сама. Оставете нещо и за мъжа до Вас. Това ще го накара да се почуства невероятно добре.
Добрата и ясна комуникация е ключът към добра организация и щадене на нервите!

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт