Дали ще се притеснявате ще вали ли на сватбения Ви ден, дали цветята ще бъдат достатъчно свежи или за нещо друго, времето прекарано в притеснения е загубено време. Въпреки, че някои хора осъзнават истината, че няма смисъл да се притеснявате и те не могат да спрат да го правят.  Ето основните неща за които се притесняваме около сватбата, а не бива. Притеснявайки се за тях ние задълбаваме мислите си в тях, а това няма смисъл. По този начин ние няма да подобрим планирането и протичането на нашата сватба. Единственото което ще стане е да се стресираме още повече.

Спрете да се притеснявате за:

1. Опитвате се да бъдете като останалите

Както вече бях писала и в предишна статия, няма нужда да се опитвате да приличате на другите и да правите копие на чужда сватба. Това е безсмислено. Създайте сватба, която да разкаже вашата история със съпруга Ви, такава която е във вашия стил. Нека когато мине деня гостите Ви да кажат “Беше точно във Вашия стил.” Много хора и специалисти ще Ви казват как е възприето да се случват нещата в сватбения бранш, но не ги слушайте. Това е вашата сватба и нека бъде отражение на вашия вкус и възприемане за живота и любовта, а не на някой друг.

2. Мнението на другите

Всеки човек на този свят има собствени разбирания за живота и собствен вкус и начин на живот. Както се казва в народната поговорка – Всеки гледа от неговата камбанария! Колкото и да се стараете няма как да угодите на 150 човека. Всеки от тях ще си има собствено мнение дали нещо му допада или не. Не се притеснявайте за чуждото мнение. Направете така както Ви казва вашата интуиция и интуицията на годеника Ви!

3. Опитвате се да направите нещо отличително и да привлечете внимание

Това притеснения обхваща донякъде първото и второто. Обикновено младоженците се опитват да създадат сватба с която да шашнат гостите си, да създадат “уау” ефект. Истината е, че за едни може да е зашеметяваща сватбата, а за други да е кич. Опитайте се да създадете сватба, която да се харесва на Вас и годеника Ви.

4. Колко ще струва накрая сватбата

Разбира се, че определянето на бюджета  и неговото стриктно следене е от изключителна важност, но това не означава непрекъснато да говорите и мислите за пари. По този начин не само, че се стресирате излишно, но и измествате акцента на сватбата Ви от любовта помежду Ви към парите.

 

Снимки: Пею Енев

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт