В сватбената индустрия е много разпространено и непрекъснато ще чувате как “Сватбата е най-важния ден в живота Ви!”. Но дали е така?

Сватбата Ви ще отбележи едно ново начало в живота, една нова глава. Тази глава обаче сте започнали да я пишете със годеника си в момента в който сте се запознали и сте станали двойка. Сватбата е ден, който е толкова важен колкото и останалите важни дни в живота Ви.

Сватбеният бранш се опитва да Ви накара да вложите все повече и повече финанси в сватбата, защото е само веднъж в живота и е най-важния ден. Това е логично от тяхна гледна точка. Вие ще имате и други важни събития – дипломирания от университета, раждането на първата рожба, раждането на следващите Ви деца, първите учебни дни на децата Ви и пр.

Замислете се тогава, трябва ли да правите всичко така, че като че ли света свършва този ден? След години спомените от сватбата ще избледнеят и единственото, което ще Ви остане са снимките, които ще разглеждате.

Ако изпадате в паника, че поканите не са перфектния цвят, че табелките на масата са по-къси с 2 см. дишайте дълбоко и си повтаряйте: “Сватбата ми ще е прекрасна и ще е началото на нашия съвместен живот. Това не е най-важния ден в живота ми! ”

Сватбата Ви е един от поредицата важни дни в живота Ви, които ще го изпълнят и направят смислен и емоционален.

А Вие какво смятате? Сватбата Ви ще бъде ли или е била най-важния ден в живота Ви?

Снимка

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт