Всеки човек има различен темперамент и поради тази причина и Юнг е разделил хората на екстроверти и интроверти. Тези два типа характер са коренно различни и това може да се проличи във всеки един аспект от техния живот.

Интровертните хора са насочени навътре, към вътрешния си свят и енергията им идва от него. Те са по-малко склонни да търсят социални контакти, в сравнение с екстровертите. Личностите с по-силно изразен интровертизъм имат социални взаимоотношения с външния свят, но просто не се фокусират върху тях.

APrettySentimentSummer2014_0025

Съвременната сватбена индустрия налага идеята, че сватбата трябва да бъде голямо забавление с много хора. Истината според мен е съвсем друга и една от причината да започна този сватбен блог е именно тази – да покажа на българските младоженци, че тяхната сватба трябва да бъде по техния начин, а не да се съобразяват с наложите норми и схващания. Все още в България редовно чувам фразата: “Така се правело на сватба!”, “Такава е традицията в България!” и пр.  Аз самата съм интроверт и разбирам напълно и останалите булки интроверти, когато се сблъскат със сватбената индустрия. Поради тази причина Ви приготвих няколко съвета, как да планирате сватбата си, когато не искате да бъдете център на вниманието и не искате купон, а ден изпълнен с много любов и компанията на най-близките Ви.

ПЛАНИРАЙТЕ МАЛКА СВАТБА

Ако фактът, че ще има стотици погледи вперени във Вас Ви притеснява, защо да нямате малка сватба? Всъщност в България Ви трябват двама свидетели, за да сключите граждански брак, а не всички хора, които познавате или сте виждали някога. Предимствата на малките сватби са много и са особено подходящи за интроверти (тук можете да прочетете повече за предимствата на малките сватби).

ОТДЕЛЕТЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ЗА ВАС ДВАМАТА ПРЕЗ СВАТБЕНИЯ ДЕН

За повечето интроверти да прекарат толкова много време сред много хора изглежда плашещо. Първият вариант е да направите сватбата си по-кратка – например да започва късния следобяд. Вторият Ви вариант е да оставите в графика за деня време само за Вас двамата. През този период ще можете да се насладите един на друг, да отделите време на половинката си и да си починете от шума. Не се притеснявайте за Вашите близки – щом Вие сте щастливи и те ще бъдат!

APrettySentimentSummer2014_0023

ПРЕМАХНЕТЕ ФОКУСА ОТ БУЛКАТА

Замислете се кое най-вече Ви кара да се притеснявате относно сватбения Ви ден – дали е вървенето по пътеката към олтара, дали е казването на сватбените обети или пък е първият танц? Помислете добре, обсъдете с половинката си кои моменти са притеснителните за Вас и ги променете. Ако не искате да имате сватбени обети пред всички гости – защо да не си ги кажете насаме, само двамата?

 

ОСЪЗНАЙТЕ, ЧЕ СВАТБАТА ВИ НЕ Е ЗА ВАС ЛИЧНО, А ЗА ДВАМА ВИ

В сватбената индустрия и обществото се налага също така и мнението, че този ден е на булката и че тя е най-важната. Това е и нещото което отблъсква най-много интровертите – да бъдат във фокуса на събитието. Истината обаче е друга – този ден не е само Ваш, а е и на Вашия годеник. Вашите роднини, близки и познати ще присъстват на сватбата Ви, за да станат свидетели на новото Ви семейство, за да споделят радостта Ви и за да Ви подкрепят в този момент. Помислете така и ще погледнете по друг начин на деня.

Не зависимо какви решения ще вземете свързани със сватбения Ви ден, то не забравяйте, че той трябва да бъде отражение на Вас самите и в края на деня трябва да бъдете и двамата щастливи и доволни от него.

 

Снимка: Rustic White

 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт