Сватбените цветя, които избираме за нашата сватба допринасят за цялостната ни визия. Цветята няма да допринесат на вашата сватба само със стила си и цвета си, но и с аромата си. Не забравяйте, че аромата е едно от най-важните неща свързани с протичането и емоциите на сватбата Ви. Представете си как на сватбата Ви ще ухае на българска роза или на зюмбюл. Емоциите, които ще Ви облеят са различни. Затова помислете освен за цвета на цветята и за техния аромат.

  • Какво харесвате Вие

Когато избирате цветя за Вашата сватба помислете Вие какви цветя харесвате и дали те се връзват с цялостния Ви стил и цветова схема. Ако обичате много слънчогледи и искате само това да е цветето за цялата сватба, то помислете дали цветовете, които сте избрали са подходящи. Ако се окаже, че не са – решете дали ще промените цветовете или ще смените цветето.

  • Потърсете вдъхновение

Не винаги когато мислим какви цветя харесваме се сещаме веднага. Не се притеснявайте, не сте само Вие така. Прегледайте сватбените списания, книги за дизайн или просто прегледайте всички списания,които имате вкъщи и забележете кои цветя Ви привличат и най кои се спира погледа Ви. Откъснете тези страници или си ги отбележете. След това отново прегледайте всичко което сте си отбелязали и редуцирайте избора си.

  • Потърсете флорист

След като сте помислили какво искате е време да потърсите флорист. Прегледайте портфолиото на флориста и вижте дали Ви харесва неговия стил и начин на работа. Поискате да се срещнете лично с него. Вземете с Вас всичко което сте си отбелязали от списанията, за да може да придобие представа какво точно харесвате. Флориста ще Ви изслуша и ще Ви даде идеи и насоки. Важно е Вие да му дадете посока в която той да работи. Не се иска от Вас да дадете подробен план как да изглеждат всички цветя на сватбата Ви. Все пак затова има специалисти.
Задайте някои важни въпроси на флориста като:
1. Свободен ли сте на нашата дата?
2. Колко сватби поемате за уикенда?
3. Можете ли да осигурите вази, стойки за цветя и всички останали аксесоари? Влизат ли те в цената или се заплащат допълнително?
4. Аранжирали ли сте с цветя на нашата локация?

Поискате оферта от флориста. Офертата трябва да бъде подробна – не просто букет на булката, украса на масата на младоженците. Офертата трябва да бъде разбита на компоненти. Погледнете дали се включва и ДДС в крайната цена. Попитайте и за доставката на цветята. Някои флористи пропускат да споменат цената на доставката до локацията. Когато сравнявате оферти не забравяйте, че освен за цветята Вие заплащате и за креативността и професионалиста на флориста. Цената която ще заплатите не е само цената на цветята.

Снимки: Ozzy Garcia

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт