Вдъхновението е на всякъде! Можете да намерите прекрасни идеи за дизайн на сватбата си чрез различни източници. Ако не сте от типа хора, които вървят с тефтер в ръка и записват появилите се идеи, то не се притеснявайте. Има много източници, от които да потърсите вдъхновение. Много внимавайте да не се объркате в даден момент и вместо да търсите организирано, да се объркате и да настане пълен хаос. След като сте определили стила си като двойка, решили сте как искате да изглежда сватбеният Ви ден, се придържайте към тази визия. В никакъв случай не си отбелязвайте неща, които просто сте харесали, но не се връзват с общата Ви визия. Накрая ще имате много запазени снимки на компютъра, но без цялостна визия и няма да имате никаква представа какво да правите с тези снимки.
 
Ето и няколко идеи къде да потърсите:

Книжарница. Отидете в книжарница и разгледайте книгите. Обърнете особено внимание на секцията с книги за дизайн. Разгледайте книгите за интериорен дизайн. Там можете да откриете доста интересни идеи. Например харесвате хол с тапет на бели и черни райета. Колкото повече го гледате, толкова повече смятате, че е красив. Ето една идея - вплетете бели и черни райета в сватбата си. Може да бъде в поканата или салфетките за масата. Когато разглеждате някоя книга, забележете какво Ви привлича и на какво се спира погледа. Помислете и как точно да го включите в сватбата.

Сватбени списания и книги. Сватбените списания и книги са добър източник на идеи, защото можете да видите на практика някои от тях реализирани. Проблемът идва от това, че повечето булки харесват една сватба и искат едва ли не да я копират цялата. Това обаче няма да бъде вашата сватба във Вашия стил.  

Списания за мода. Списанията за мода също са идеален източник за идеи. Особено полезни са страниците, където виждате съчетание на дрехи с обувки и бижута. Докато разглеждате такива списания, можете да попадате на нещо, което да Ви впечатли - синя рокля, съчетана със златни обувки и бледорозова чанта! Ето Ви идея за сватбата - основен цвят син, с розови акценти и метал златно.

Интернет. В интернет можете да намерите много сайтове и блогове, свързани със сватбена тематика. Не преглеждайте обаче много такива! Всеки блог има свой собствен стил и предлага идеи в определена насока. Само сайтовете, които са привлекли вниманието Ви, са приоритетни. За разлика от списанията няма как да откъснете страница, затова създайте на компютъра си папка и в нея запаметявайте всичко, което Ви хареса. 

Ключът към търсенето на вдъхновение, което да Ви бъде от полза е в организацията. Бъдете организирани и не се отклонявайте от целта си!

Прочетете повече относно планирането на сватбата в книгата "Един прекрасен ден - СВАТБА"

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт