Вие ще си спомняте Вашата сватба цял живот. Ще вложите толкова много часове в проучване, търсене на идеи, сърфиране в интернет, за да организирате този ден, но ще отделите ли време за да създадете щастлив и стабилен брак. Повечето двойки толкова се вманиачават в организирането на сватбения ден, че забравят за какво всъщност е той. Той е началото на вашия съвместен живот като семейство и така както организирате Големия ден трябва да помислите добре и за дните след сватбата. Щастливият брак е много по-важен от добре организиран сватбен ден.

Ето 6 съвета, които ще Ви помогнат да изградите устойчив брак.

Запомнете, че сте две отделни личности

Това че сте омъжени не означава, че трябва да сте залепени един за друг. Ясно е, че се обичате и искате да бъдете един до друг, но се убедете, че всеки има своето лично време и лични интереси. Ако трябва си определете една част от деня в която всеки ще се занимава  с неща, които му харесват, ще излиза с неговите си приятели.

Отделяйте си време

Когато сте още млади се опитвате хем да имате професионални успехи, хем да изкарвате повече месечни доходи. В даден момент рутината така може да Ви превземе, че да забравите един за друг. Определете си и дни в които да правите нещо заедно, например в събота вечер е нашата вечер и ще излизаме на ресторант, а в неделя ще ходим сред природата.

Не забравяйте да правите изненади 

Всекидневния живот и рутината могат да убият страстта и любовта – ставане, закусване, работа, вечеря, сън. Това е типичната картина. Правете изненади един на друг непрекъснато. Това показва на половинка Ви, че е важен за Вас и мислите за него. Това ще поддържа страстта. Нищо не Ви пречи да направите кафе сутрин и да напишете на малко листче “Обичам те!”, което да сложите в чинийката.

Не се опитвайте да промените човека до Вас

Не забравяйте, че Вие сте се оженили един за друг заради това което сте, а не заради това което очаквате да се превърне един човек. Не се опитвайте да налагате мнението си и да променяте човека до Вас. Заявете на съпруга си какво не Ве харесва, но не му го натяквайте непрекъснато.

Бъдете мили един с друг

Вашият партньор не е боксова круша, нито кошче за душевни отпадъци. Може да сте имали тежък ден, лоши неща да Ви са се случили, но не си го изкарвайте на него. Добрият съпруг и съпруга са най-силната си опора. Ако имате проблем, човекът до Вас ще ви подкрепи и ще Ви служи за опора, но не си го изкарвайте на него.

Разговаряйте

Комуникацията е ключът към всичко. Непрекъснато комуникирайте – как се чувствате, как е минал денят Ви, за бъдещи планове, пътувания и т.н. Липсата на комуникация ще Ви отдалечи.

 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт