В днешно време в България като, че ли стана “модерно” да не се сключват граждански бракове и да се живее на така наречените “семейни начала”. Вече е ежедневие да се чуват оправдания от типа “Ами то по женени от това няма накъде. Нали живеем заедно, имаме дете. Подписът нищо не означава.” и пр.

Не претендирам, че знам какво е любовта за всеки един човек или брака, но мога да споделя какво е моето мнение по този въпрос. Любовта, това за мен е да познаваш добре всички аспекти на човека до теб – добри и лоши и въпреки всичко, да не можеш да си представиш живота без него.

Любовта, това е до осъзнаеш, че човека до теб те прави по-добра версия на теб самия.

Любовта между двама души израства с времето в уважение, отдаденост, устойчивост. Именно за мен  в този момент идва бракът. Когато и двамата са осъзнали, че вече не могат да си представят живота един без друг, когато уважението и отдадеността са взели превес във връзката.Смятам, че не съществува човек на този свят, които да не иска да създаде семейство, дом, да има съпруг/съпруга до себе си, деца. Ако всички тези емоции  са налични, то бракът е естестено продължение на любовта между двама души.

А какво ти дава бракът? Бракът дава повече и от любвта. Той дава уважение към любовта. Бракът не е красив, но е прекрасен. Той те кара да осъзнаеш, че въпреки всичко, ти искаш да заспиваш в прегръдките на любимия човек и да се събуждаш всяка сутрин до него. Бракът представлява усилен труд и работа, но този труд ще ти даде нещо повече.

Бракът не е нещо от миналото. Той е повече от актуален и днес. Въпросът, които може би повече двойки трябва да решат е готови ли са да се трудят и работят заедно за едно по-прекрасно и красиво бъдеще?

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт