Да планирате празненство, независимо какво е – рожден ден, имен ден, кръщане и пр. означава да покажете любов и уважение към някои, подкрепени с вкусна храна и красива украса. Каквото и да планирате и с какъвто и бюджет да разполагате ако искате да изненадате човека, за които е празненството и гостите Ви да говорят дълго за него, стъпките винаги са едни и същи.

Тайната зад всяко празненство е да изберете тема. След като изберете тема, трябва да я персонализирате и да я промените до нови висини. Избирането на тема означава да мислите отвъд събитието, което празнувате. Мислете за темата, като за нещо което оформя визията и Ви води по време на процеса на планиране. За да изберете най-подхоящата тема трябва да отговорите на няколко важни въпроса относно празненството –  кой ще бъде поканен, къде, кога, какво ще се празнува? Следващата стъпка е да помислите за любимите неща на човека, в чиято чест ще бъде празненството – любима храна, напитка, цвят, книга, филм, музика, епоха (50-те години, 80-те години и пр.), любима дестинация, хоби и др.  Моят съвет е да вземете лист хартия и да напишете всички тези неща. След като прочетете списъка, които сте написали вече имате вдъхновение. Темата може да бъде от любимия цвят до любимата дестинация за пътуване. Изберете едно конкретно нещо от списъка. Ще установите дори, че ще бъде много трудна задача това.

Веднъж след като сте избрали темата е време да планирате отделните елементи на празненството.

Украса

Моят съвет е да започнете с украсата на празненството т.к. тя създава цялата атмосфера и емоция на празненството. Украса не са просто балоните, които сте закачили – това са поканите, подаръците за гостите, мястото на празненството и пр. Изберете цветова палитра за празненството. Подберете един основен цвят и няколко допълнителни цвята. Ако имате нужда от вдъхновение, то книгите и списанията са идеални източници на такова. Разгледайте няколко и ще откриете невероятни съчетания.


Храна

Изборът на храна за празненството трябва да се базира както на личните предпочитания на човека, в чиято чест е празненството, така и спрямо темата и локацията.


Музика

Музиката е задължителна за всяко празненство. Това, което трябва да прецените е каква да бъде тя и силата с която да звучи. Ако планирате семейна вечеря музиката е една, но ако планирате парти за тинейджъри в стил диско тогава музиката ще е различна.


Забавления

Не зависимо какво е празненството трябва да предвидите забавления за гостите. Гостите ще приключат яденето се за около час-два, а след това какво ще правят? Независимо дали е детско празненство или за възрастен човек трябва да измислите игри или някакви забавления.

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт