Ентусиазмът около организирането на сватбата Ви е толкова голям, че понякога не остава време да се помисли за медения месец. Когато мине сватбата ни, сме готови веднага да тръгнем за него, но трябва да свършим някои много важни неща преди да заминем.

1. Изпишете правилно името си.

Независимо дали ще приемете името на съпруга си или не, името на самолетния билет и за резервация на хотел трябва да съвпада с това на личната Ви карта или паспорт. За да си смените името на официалните документи за самоличност се изисква административно време, поради тази причина внимавайте как изписвате името си.

2. Разплатете се.

Разплатете се с вашите подизпълнители преди да заминете на медения си месец ако не сте го направили преди сватбата. Не е етично и честно спрямо тях да ги карате да чакат дълго време след сватбения Ви ден, за да получат възнаграждението си. Ако Вие нямате време да го свършите, помолете някои близък роднина или приятел да го свърши. Оставете му списък с името на подизпълнителя, телефон за връзка и сумата, която трябва да му се плати.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- хоризонтален банер --> <ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-9509359831290974" data-ad-slot="4329061749" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>

3. Опаковайте си багажа.

Дните преди сватбата Ви ще бъдете много щастлива и в екстаз. Трябва обаче да помислите за вашия багаж за медения месец. Започнете да го събирате няколко дни преди сватбата. За да не пропуснете нещо, най-добре съставете списък от какво ще имате нужда и го спазвайте стриктно. Не забравяйте да включите в списъка си и лекарства от първа необходимост – срещу главоболие, антиеметични средства и т.н.

4. Съберете си подаръците.

Не оставяйте подаръците си на мястото на церемонията или банкета. Преди да заминете се убедете, че всички подаръци са събрани и са на сигурно място. Помолете някои близък да Ви помогне с тях и ако трябва си ги приберете от него след като се върнете от почивката.

5. Погрижете се за сватбената рокля и костюм.

Ако искате да запазите сватбената рокля и костюм за дълго време трябва да се погрижите за тях навреме. Дайте ги на химическо възможно най-бързо след сватбата.

6. Запазете парчето от сватбената торта.

Много двойки запазват парче от сватбената торта за първата годишнина. Ако и Вие имате такова намерение се убедете, че парчето от фризера на ресторанта ще се пренесе веднага в друг фризер.

Снимки: Jose Villa

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт