За всяка булка моминското парти е важно. На него присъстват близки приятелки и роднини, с които тя споделя последните си моменти като неомъжена жена. Моминското парти не се организира от булката, а ЗА нея. По тази причина е хубаво то да бъде съобразено с нейните вкусове и желания. Колкото по-специално и различно е то, толкова по-незабравими спомени ще остави.

Прието е, че този род партита трябва да са незабравим купон от типа „като за последно“ и по правило придружени с много алкохол. Това изобщо не е задължително, а и има булки, които не си падат по този род забави. Когато се избира темата на моминското парти, като отправна точка могат да се вземат интересите и хобитата на младоженката.

Една интересна и малко „екстремна“ за нашите географски ширини е идеята за моминско парти-тренировка. Много от съвременните булки водят динамичен живот и са доста физически активни. Освен това груповите тренировки с приятелки винаги са по-забавни и по време на тях времето минава по-бързо. Това е идеален начин всички дами, на които е отредена важна роля в сватбения ден, да бъдат в топ форма за него ????

За осъществяването на подобно моминско парти може да се наеме подходяща зала, където всички да се съберете и да се заемете с предвидената тренировка. Може да си изберете упражнения от йога или пилатес, танци, канго джъмпс или каквото си харесате. Важното е да е забавно! Ако чувствате нужда от професионлна помощ, можете да ангажирате и треньор, който да води тренировката и да напътства цялата група.

Друг вариант е сами да си подберете упражненията и да си организирате тренировката в парка. Можете да я съчетаете с пикник – така и така сте в парка. Тази идея е подходяща за по-скромен бюджет. А ако се притеснявате от неканени зяпачи, можете да организирате нещо подобно и в къщи. Трябва само да разполагате с необходимото пространство. В интернет можете да намерите много различни тренировки, от които да си изберете коя пуснете на компютъра, и сте готови за едно нетрадиционно парти.

Изключително подходяща за такъв случай е поредицата BRIDAL BOOTCAMP на създателката на blogilates – Каси Хо https://www.blogilates.com/about-cassey

Вдъхновена от множеството молби и факта, че самата тя организира сватбата си, Каси пусна поредица посветена на влизането във форма за Големият сватбен ден. Поредицата засяга основните мускулни групи, от които всички ние в даден момент се притесняваме и искаме да усъвършенстваме – корем, дупе, крака, гръб и ръце.

Shredding for the Wedding Cardio Workout | BRIDAL BOOTCAMP

Видеата са общо пет и съдържат по 10 упражнения, които се изпълняват по една минута – всяко. Заедно могат да съставят една пълноценна тренировка, която ще вкара всяка дама във форма – независимо дали е булка, кума или гост на сватба. Съчетани с подходящите предварителна загрявка и последващо разтягане на мускулите (задължителни за всяко физическо натоварване) тези видеа могат да се превърнат в прекрасна основа на моминско парти-тренировка.

Всички видеа от поредицата (и още много други) можете да намерите в канала на Каси в youtube.com – blogilates

https://www.youtube.com/user/blogilates/featured

Подробни обяснения за всяко от упражненията можете да видите в публикациите в блога й – https://www.blogilates.com/blog/

Мили дами, не се лъжете по усмихнато лице на г-ца Хо, упражненията са наистина силно натоварващи и изискват определена физическа подготовка. Ако не сте свикнали на подобно натоварване, хубаво е да изберете нещо по-леко. Не препоръчвам такъв тип моминско парти да бъде непосредствено преди Вашия Голям ден, по обясними причини. Никой не иска да има убийствена мускулна треска на сватбата си, нали?

Моля Ви също така да не забравяте какво казва Каси – „Не трябва да тренирате, за да изглеждате по определен начин в сватбената си рокля, а за да се ЧУВСТВАТЕ по определен начин в нея!“

За автора

Саня Иванова

Привет! Казвам се Саня и съм гост автор в блога „Един прекрасен ден“. През март 2017 година съвсем официално се сдобих със сертификат за сватбен агент. Иначе съм завършила PR в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента се дипломирам с магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“ пак там. Сред любимите ми неща са разходките сред природата, кучетата, шоколада, големите топли шалове, тефтери с шарени корици, вино, пандите, миризмата на книги, да седя на пода и още много други странни неща. ☺

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт