Разговаряме с Елена Арнаудова, управител на магазин Дар Птица , Красимира Стефанова от магазин Emotion factory, Ралица Лекова от Team Bride и Ели Лазарова от магазин GIFTY.BG за тенденциите при подаръците при моминските партита през 2020 год.
Елена Арнаудова - управител на магазин Дар Птица

Моминските партита се развиха много през последните години. Организацията им започва поне месец-два преди самото парти. Кумата и приятелките на булката се стремят да организират най-запомнящата се моминска вечер. Затова те обръщат специално внимание на аксесоарите и подаръците за булката.

 
През 2020, едни от "задължителните" подаръци, които момичетата по всяка вероятност ще продължат да подаряват на булката са моминската клетва и играта с целувки. За да улесни момичетата, Дар Птица реши да ги съчетае в един продукт - Моминска Клетва с Целувки от Момичетата. Вместо с подпис, гостите на партито подпечатват обета с целувката си. 

Скреч Игри с Предизвикателства за Моминско Парти. Бяха много търсени за моминските партита през 2019 и по всяка вероятност ще продължат да бъдат популярни и през 2020. Те разчупва партито и го правят по-пикантно. Много често самите булки поръчват тези игри като изненада за момичетата. Кумите също ги взимат като един вид подарък за булката.

Едно моминско парти през 2020 не може да мине без було и аксесоари за булката като гривна, лента или брошка. През 2019, Дар Птица въведе за пръв път в България Светещи Татуировки за Моминско Парти. Подходящи са както за булката, така и за момичетата. Приеха се изключително добре и по всяка вероятност ще продължат да бъдат актуални и през 2020.

На всяко парти момичетата искат да подарят нещо на булката, което да ѝ остане за спомен от този ден. Най-често те се спират на Албум за Моминско Парти или на така наречените Скрап Книги. За да я направят, всяко момиче само си изработва страниците. Слага снимки и описва спомени с булката. Накрая се сглобява цялата книга. Това е най-истинският и разчувстващ подарък, който може да бъде направен на булката.

В последно време, се наблюдава все по-нарастваща тенденция булката също да подарява по нещо на своите гости за спомен от партито. Едни от най-предпочитаните подаръчета, както от булките, така и от момичетата са стъклените магнитчета с изписано името на булката и датата на партито и мини албумчета за моминско парти със снимки на момичетата и булката.

Всички тези дребни елементи на партито го правят много истинско и лично. Все пак какво е едно парти без малко сълзи, лудории и приятелска любов?!
Красимира Стефанова - магазин Emotions factory

Тенденциите за подаръците за моминско парти за 2020 се променят към по-изчистена визия и дизайн. Ние препоръчваме да изберете няколко вида подаръци, за да предизвикате една еуфория от емоции – от стойностни подаръци като книга за пожелания до супер забавни игри, които да й върнат прекрасните моменти от моминския живот.
Няма как да организирате моминско парти без нещо персонализирано. Ние препоръчваме - Персонализирани стъклени чаши за Моминско Парти с Надписи
Неизменна част от всяко едно моминско парти си остават персонализираните чаши, които могат да бъдат използвани многократно след
незабравимото събитие и ще напомнят за прекрасните спомени. Тенденциите към визията на чашите за моминско парти е по-изчистена от
познатите до сега чаши с мини илюстрация на всяка една участничка на партито. Чашите за вино или
шампанско се персонализират с името и ролята на всяка участничка в различни цветове – златно,
розово злато или черен надпис. 

 Задължително трябва да присъства и сантиментален подарък, който да разнежи прекрасната бъдеща булка. Постер за Моминско Парти с Мини Илюстрация на Всяка Участничка ще й напомня за щастливите момински спомени и какво по-хубаво от това, булката да има за спомен мини версия на всяка една от най-близките й приятелки близо до нея. 

Без значение дали ще организирате СПА уикенд или уикенд на морето, идеалният подарък си остава красив халат за моминско парти – все пак е време за почивка, за да може булката да бъде отпочинала за предстоящата сватба. Нека моминското парти започне със стил, като се сдобиете с красиви халати с бродирани надписи Bride или Bride’s Besties в различни цветове. В съчетание с персонализираните чаши, единственото, което трябва да добавите е бутилка шампанско за едно перфектно и стилно моминско парти!

Подаръците, които всяка една бъдеща булка трябва да получи за такива, които да използва за своя сватбен ден или на моминското си парти. Ние ви препоръчваме красива алтернатива на книгите за пожелания – Сватбен Глобус за Пожелания. Защо да не подарите красив и супер тенденциозен подарък за булката, който тя да използва на сватбата си и да изненада приятно своите гости. Нека те да оставят своите пожелания за новото начало на младото семейство и да украсява техния дом години за напред.
Ралица Лекова - Team Bride

С всяка година моминското парти все повече отстоява позицията на Не-типичното женско събиране, а повод, за който момичетата се подготвят дълго и отдадено. Докато на сватбата виждаме идеите за приказно тържество на младото семейство, тук най-близките приятелки показват своята креативност до най-малките детайли на събитието. Бъдещата булка вижда като подарък не само материалния такъв, а и цялостната украса и аксесоари.
Като нова тенденция за подаръците през 2020г. може да отбележим практичността в техния избор и тук ще дадем пример с добре познатия албум за снимки и пожелания, но не в стария му hand-made вариант, а в по-стегнат и изчистен вид. Клиентът иска качествен и красив продукт, но и той да е готов бързо, защото се изисква допълнителна работа в украсяването му след като го получат. Албумът на 2020г. е с по-малко лепена декорация и с достатъчно място за снимки, за да побере всички спомени без да се правят компромиси. Така има място за важните неща - снимка + пожелание към бъдещата булка и новото й семейство от хората, които са били до нея през всички момински години.
Друга тенденция е подаръци с Цветовата гама на партито. Това успешно се изпълнява с избирането на подаръци от една серия като Игра Целуни госпожицата за Сбогом в красива рамка с целувки и пожелания и Игри със същия флорален дизайн, а черешката на тортата е и, ако булката бъде изненадана с Голяма фото рамка за снимки
Ели Лазарова - магазин GIFTY.BG

Моминското парти е много специален момент от подготовката на сватбата. Оставя положителни емоции и създава усещане за празник още преди да е настъпил големият ден. 
 
Всички ние малко или много черпим вдъхновение от западните тенденции за това как трябва да изглежда едно перфектното моминско парти.
Все по-пъстрата организация и идеи, навлезли през последните години, доказват тази тенденция. Тенденциите към визията за моминско парти на 2020 е то да бъде организирано в детайли и най-вече персонализирано.

Настроението за предстоящото парти се създава още от начина, по който се канят момичетата и кумата да бъдат част от антуража на булката. Забавен и нестандартен начин да поканиш своите приятелки на моминско парти е посредством покана под формата на пъзел-покана. Незабравим е момента на изненада, когато те сглобят пъзела и видят вашето предложение към тях.

Всичко може да е тематично и издържано в един стил. Морско, SPA парти или просто щура дамска вечер с много игри и настроение. Искате ли по-специално преживяване за своите приятелки? Можете да създадете усещането за отбор на булката, като раздадете за партито на всяко от момичетата тениска с нейното име и титла.

Като жест за вниманието и отношението към нея, булката също поднася тематични и персонализирани подаръчета . През изминалата 2019 малките  огледалца с имената на всяка от шаферките бяха хит в нашият магазин. Те са един чудесен и практичен спомен от партито на булката. По-късно предложихме и персонализираните козметични несесери в същия стил, които също се приеха доста добре.

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт