По време на подготовката на сватбата мислим само и единствено за нея и за нищо друго. Забравяме обаче, че обикновено сватбата е свързана и с други събития освен сватбения ден. Такива са годежа, моминското парти, ергенското парти.

 

Моминското парти представлява събиране на булката с нейни роднини - жени и приятелки. Целта е да отпразнуват по женски бъдещата сватба. Обикновено на моминското парти не се канят много гости, а само най-близките хора. Идеята е да се прекара приятно в интимна и спокойна обстановка. Повечето момински партита се провеждат през деня макар, че не е невъзможно да стане и вечерно време. Няма определено правило кой е домакин на моминското парти, но със сигурност това не е булката. Най-често е кумата или сестра й. Може да откриете още идеи за моминското парти в специализиран магазин Team Bride.
Както за сватбата, така и за моминското парти се изработват покани и се изпращат или дават лично на поканените. На поканата освен датата, мястото и часът е посочена и темата на партито. Моминските партита обикновено имат определена тема. Нещо което е любимо на булката или което е свързано със сватбата. Ако например знаете, че бъдещите младоженци ще прекарат медения си месец в Париж може това да бъде темата на партито  – Париж. Помолете всички гостенки да бъдат облечени в черни рокли тип Шанел. Изберете за масата цветя, които да са в стил френски шик и т.н. Може да потърсите вдъхновение за тема навсякъде. Помислете какво точно обича да прави бъдещата булка, за любимите и цветя и т.н.

По време на партито на булката трябва да се подарят подаръци, като те трябва да бъдат лични за нея. За разлика от сватбата, част от моминското парти е бъдещата булка да отвори подаръците пред гостите. Не е задължително подаръците да бъдат скъпи или големи, все пак на сватбата Вие ще подарите на бъдещите младоженци подарък. Важното тук е жестът и той да бъде персонален за нея. Вариант е също всички гостенки да обединят финансите си и да закупят по-голям подарък.

По време на моминското парти не забравяйте и за снимките. Важно е да останат спомени за цял живот. Ако не можете да си позволите да наемете фотограф за цялото парти, то наемете го само за 1-2 часа. Свържете се и с фотографа, които бъдещите младоженци са запазили за сватбата. Можете да успеете да вземете отстъпка от него.
Важно е на моминското парти да осигурите и нещо сладко за похапване. Поръчайте торта в тематиката на партито. Добра идея е тортата да бъде във форма на булка или силует на булчинска рокля.
Освен за похапване трябва да помислите и за някакви игри, нещо което да Ви развесели. Това могат да бъдат и различни работилници – да си създадете сами парфюм, да украсявате сладки, да аранжирате цветя и т.н. Осигурете място където всеки гост да напише пожелание за бъдещата булка. Това може и да са картички, на гърба на които да се пише, цветни листа или просто един красив тефтер. Оставете празно място на което да се пише или напишете предварително въпроси на които гостите да отговарят. Може да разгледате повече предложения за игри и подаръци от Дар Птица.

Моминското парти е един прекрасен момент да се съберете с най-близките си приятелки и хора и да отпразнувате, че сте срещнали любовта на живота си. Ако финансово не можете да си позволите да организирате моминско парти просто поканете приятелките си на гости вкъщи. Не е задължително дори да приготвяте вечеря. Поканете ги на кафе и сладки. Поговорете си, позабавлявайте се.

Снимки: J.Layne Photography

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Team Bride
отговори

Team Bride

Страхотни идеи момичета! Най - важното за тези специални поводи, като моминските партита, е всичко да се прави с много желание и любов, каквото и Вие влагате във Вашата работа тук :) Ако желаете да почерпите малко идеи и от нас, ви изпращаме линк за нашата статия Игри за момински партита https://teambride.net/игри-за-моминско-парти/ . Ще се радваме да чуем Вашите отзиви.
Поздрави,
Екипът на Team Bride

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт