Сватбеният сезон вече напредва с пълна сила. Ако сте решили да имате пролетна сватба, значи големият ден е все по-близо. Потапяйки се в приготовления за сватбата, не забравейте, че преди нея предстои МОМИНСКОТО ПАРТИ. 
Няколко пъти говорихме за моминското парти и уточнихме, че то се организира ЗА булката. Затова е много важно да е съобразено с нейните интереси и представа за приятно прекарване. Вече дадохме идеи на „екстремните“ и на булките киномани.

За да е още по-интересно, забавно и специално партито трябва да е тематично. 

Тематичните партита стават все по-попурярни, защото вземайки предвид предпочитанията на булката, изборът между различните идеи става много по-лесен. А организаторът е сигурен, че бъдещата булка ще остане доволна и гостите ще си тръгнат с ярки спомени.
Хубавите и добре организирани тематични партита не просто показват същността на самата булка, а карат всички присъстващи да се забавляват от сърце. Важно е да помним, че на подобни събития не всички се познават лично и ледовете трябва да бъдат разчупени, за да си прекарат гостите наистина добре. 
Ако имате затруднения с избора на тема, ние можем да предложим няколко почти универсални, с които можете да постигнете успех и да организирате страхотно парти.

1. Парти с морска тематика
Всички обичат лятото, дългите слънчеви и топли дни и разбира се – морето. Разходки по плажа, бронзов тен, солена вода и коктейли с много лед. Каква по-хубава тема за моминско парти. 
Естествено едно Морско парти трябва да е навън – под слънчевите лъчи. Страхотно ще е да го организирате на плажа или край някой басейн. Гостите няма да се притесняват за външния си вид – тоалети и прически, което е бонус източник на добро настроение.
 Задължителни аксесоари за такова събитие ще са слънчеви очила и плажни шапки. Важно е да не забравяте да осигурите достатъчно слънцезащитен крем, за да не си тръгнат гостите червени като рачета ☺
 Дори може да приготвите пакет със задължителен набор от необходими нещица за всеки гост.
Естествено при лоши метеоролигни условия Морското парти може да бъде огранизирано или преместено на закрито. Важно е да не забравяте да включите морската тема, освен в декорацията, и в менюто.
 
2. Чаено парти
Чаеното парти е може би най-класическият избор за тематично моминско парти. То е предпочитано, защото може да бъде организирано лесно, както на открито (например в градина), така и на закрито – в къщата на булката/кумата или друго подходящо място.
 
То включва всички задължителни елементи на моминското парти – цветни декорации, различни вкусотиики, сладки приказки и много смях. 
Въпреки класическия си характер Чаеното парти може да бъде лесно персоналзилано и разчупено. Може да организирате брънч, ако сте ранобудни, или да се придържате към класическото следобено парти. Може да е тип „Алиса в Страната на чудесата“, ако сте настроени по-приключенски, или пък със спецеален акцент „Чай с Кралицата“ – ясно е коя ще е Кралицата на събитието ☺

За подобно парти е важно разнообразие от богат избор на чайове. От класическите зелен, черен и различните плодови и билкови чаени вариации, до екзотични съчетания на вкусове и аромати, които можете да намерите в специалните магазини. 
Като подарък за спомен на гостите можете да опаковате различни чайове, които да си вземат за вкъщи. Забавна идея е госите да си изберат чай без да знаят какъв е той или да напишете различи тематични послания на етикетчетата.
 
 
Когато организирате тематично парти трябва да запознаете гостите с темата възможно най-скоро. Хубаво е тя да присъства още в самите покани – независимо дали ще я покажете с изображение, намек или директно ще напишете, че моминското парти е Чаено парти
3. Кухненско парти
Кухнята е сърцето на всеки дом, а и всички знаем, че любовта на мъжа минава през стомаха. Затова едно Кухненско моминско парти би било перфектно, за да се почувства булката по-сигурна в своите кулинарни умения. 
Моминското парти по традиция е подготовка на булката за бъдещия семеен живот. По-възрастните и вече семейни гости – майки, баби, лели, дават съвети на бъдещата съпруга как да изгради едно стабилно и щастливо семейство.
Кухненското парти е чудесен повод младото семейство да се сдобие с различни кухненски пособия и хубави подправки, като шафран и качествен зехтин. Ако са новодомци, след това парти ще си имат пълни шкафове
Не се страхувайте да развихрите въображението си и с декорацията на партито. Включите в нея всевъзможни кухненски присобления и уреди... 
Можете да забавлявате гостите с готварски курс, за който да поканите професионален готвач. А ако разполагате с ограничен бюджет, можете да помолите по-опитните домакини, които ще присъстват на събитието да помогнат, като влязат в ролята на шеф-готвачи.
Не забравяйте да направете кът „Оставете Вашата спецеална рецепта“, където в хубав тефтер или декорирана кутия да съберете за булката рецепти от гостите на партито. 
Този тип тематично парти е много подходящо за малък бюджет, заради специфика му. Нужна е само една достатъчно голяма кухня, продукти, с които можете да си приготвите менюто за партито, и много желание и добро настроение.

4. Любима или мечтана дестинация
Ако бъдещата булка обича пътешествията, темата на моминското парти може да е „Любима/Мечтана дестинация“. 
Всичко на партито трябва да е свързано с тази дестинация – храната, декорацията, облеклото на гостите, подаръците. Така всички ще се пренесат на едно съвсем различно място.
Дестинацията може да е определен град – Париж, Лондон, Милано, или държава – Франция, Италия, Испания, Гърция. Постарайте се да изберете възможно най-типичните неща за избарана дестинация и ги включете като елементи в моминското парти.
Много често за декорацията на този тип партита се използват куфари. 
Ако меденият месец на младоженците все още не е организиран, моминското парти може да се превърне в генератор на идеи за него. Можете да помолите гостите да отбележат на карта на България (или на света) любимите си места и какво задължително трябва да се види там. Освен това, тази идея ще спести разходите, които бихте направили за голямата и пищна декорация за стена, а и ще е чудесен фон за снимки

5. Парти с дегустация на вино
Виното е питието на боговете! А какви са булките – богини... Затова няма по- подходящо тема за моминско парти от Виното. 
Най-подходящото място за организиране на подобно тематично парти е винарна или изба. Подходящ избор е също ресторант с хубава винена листа, винен бар или магазин за вино (ако локацията позволява сервиране на вино на място).

Дегустацията на вино е задължителен елемент на такова парти. Да ангажирате сомелиер, който да посвети гостите в тънкостите на дегустацията на вино е много добра идея, ако бюджета Ви го позволява.
Можете да изберете вината за дегустация според историята на младоженците. Вино от годината, в която са се запознали, от региона, в който е било направено предложението. Може и да помолите всеки от гостите да предложи своето любимо вино.
Естествено декорацията ще бъде свързана с виното. Подгответе си много коркови тапи, щайги за вино и винени бутилки и развихрете въображението си 
Освен за декорацията трябва да се погрижите да има и подходяща за подбраните вина храна. Сомелиерът или продавачът в магазина за вино може да помогне с избора на подходящо меню, според винения лист за дегустация. 
Подходящи подаръци на такова парти са пълни с вино бутилки... Можете да направите на булката колективен подарък с отбрани вина – по едно за различните годишнини от сватбата.
Важно при организирането на такъв тип парти е много внимателно да проверите списъка с гости, за да няма такива, които са непълнолетни и нямат право да пият алкохол.
Независимо от темата на моминското парти, важното е да се забавлявате и да се насладите на времето прекарано заедно с булката преди да стане семейна жена 
И не забравяйте, че ... 
Снимки: Pinterest https://www.pinterest.com/
Bridal Shower Ideas 4U http://www.bridalshowerideas4u.com/ 

За автора

Саня Иванова

Привет! Казвам се Саня и съм гост автор в блога „Един прекрасен ден“. През март 2017 година съвсем официално се сдобих със сертификат за сватбен агент. Иначе съм завършила PR в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента се дипломирам с магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“ пак там. Сред любимите ми неща са разходките сред природата, кучетата, шоколада, големите топли шалове, тефтери с шарени корици, вино, пандите, миризмата на книги, да седя на пода и още много други странни неща. ☺

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт