Вече говоримте за моминското парти и уточнихме, че то се организира ЗА булката. Затова е много важно да е съобразено с нейните интереси и представа за прекарване на приятна вечер.
Има булки, които не си падат по шумните купони и „вършеенето“ по нощни клубове. Вече дадохме алтернативна идея за „екстремните“ булки и сега е ред на тези, които предпочитат по-тихи и не толкова физически активни изживявания или биха искали да прекарат тази вечер потопени в домашен уют.

                     За тях перфектният вариант ще бъде тематично моминско парти – КИНО ВЕЧЕР.

В днешно време това е много лесно изпълнимо и подходящо за всеки тип бюджет. Има много възможности за осъществяването на КИНО ВЕЧЕР – от наемането на киносалон до позиционирането на импровизиран такъв в хола.
Ако булката е изявен киноман и в киносалона се чувства като вкъщи, е естествено да се постараете да ѝ осигурите пълно изживяване, като наемете

киносалон за моминското парти. Това е изпълнима задача, макар и доста сложна.
Заемайки се с нея, трябва да вземете предвид доста неща. Освен с графика на булката и гостите на партито, ще трябва да се съобразите и с доста други неща. Например - кой е най-удобният киносалон, като локация, за всички (или поне за повечето поканени на партито), има ли булката любимо кино, кое е то и къде се намира, предлага ли се там организация на подобен род специални събития, ще има ли възможност да вмести организираното от Вас събитие в програмата си, какъв е минималният брой хора, които трябва да присъстват, за да направят прожекция само за Вас и т.н.
Другият вариант за парти с прожекция в киносалон е да изберете филм, който булката и повечето гости биха иска да видят, и просто да отидете на кино. Но не трабва да забравяте преди и след прожекцията да организирате още изненади, за да се получи истинско парти изживяване.
Доста по-предпочитан и лесен за организация вариант е КИНО ВЕЧЕР У ДОМА. Също така е подходящ за по-малък бюджет. С него няма да сгрешите, защото няма да се съобразявате с програмата в киното или с другите посетители там.
Ще бъдете само Вие и Вашите гости. Ще можете да започнете прожекцията, когато си поискате, да сложите филма на пауза и да коментирате поведението на героите на висок тон без притеснение. Освен това ще можете да се смеете на воля без да се тревожите, че пречите на някого. 
Този тип парти може да се организира и на открито. Естествено ще Ви трябва малко повече подготовка с техниката, но преживяването ще си заслужава и можете да сте сигурни, че булката ще го запомни. 
Важно е да помислите какви филми ще гледате. Хубаво е те да са съобразени с любимия жанр на булката, но трябва да внимавате при избора им, за да допаднат на всички гости. Това е трудна задача, но можете да приложите някои хитрости, за да се справите с нея.
Можете да обявите тематична вечер. Има много варианти да се избере тематиката – жанр от киното (комедея, романтика, фантастика, екшън), филми с определен актьор или актриса, филми, които съдържат определана дума в заглавията си и т.н. Но най-лесният изход от ситуацията и да обявите, че филмите трябва да са на сватбена тематика – все пак е моминско парти
Ето и някои подходящи предложения, за да се посмеете преди големия ден. На първо място „Моята голяма луда гръцка сватба“, която разказва една луда любовна история и как се организира сватба, когато има културни различия. През 2016 година излезе и продължението на филма, което също ще Ви накара да се смеете до сълзи.

https://www.youtube.com/watch?v=8RBNHdG35WY "Mamma Mia!" Official Trailer
Няма как да мине моминско кино парти без филма, който превърна един гръцки остров в най-желаната дестинация за сватби или поне за сватбени пътешествия. Гарантирам, че с невероятния си саундтрак Mamma Mia! ще накара всички присъстващи да пеят и танцуват.
За подобен род момински партита е задължително да включите и филм с Дженифър Лопес. През 2001 година излезе „Сватбен агент“, в който си партнира с Матю Макконахи, но през 2005 година излезе много по-забавният и подходящ за моминско парти „Свекървище“, където в ролята на свекървата е Джейн Фонда.
Има много различни филми на сватбена тематика, доста от тях са посветени на шаферките и тяхната роля в сватбения ден. На моминското парти присъстват и те, така че би било мило да им окажете внимание и да им посветите един филм. „27 рокли“ с Катрин Хейгъл е много подходящ (и има цели 27 шаферски рокли, които да коментирате).
А личният ми фаворит е „Моят фалшив годиник“ от 2009 година с Мелиса Джоан Хард и Джоуи Лоурънс. Техните герои комично ни превеждат през етапите на планирането на една сватба, която се основава само на користни подбуди, но ги води към голямата любов. 
На едно парти винаги трябва да има нещо за хапване, а за парти КИНО ВЕЧЕР това е задължително. Можете да изненадате гостите с персонални „кошнички“ с лакомства. 
Или да оставите избора на тях като им предложите различни сладости, от които да си вземат, каквото им харесва. 
Абсолютно задължителни са пуканките, които можете да поднесете на гостите в специални тематичти опаковки... 
... Или като благодарствен подарък „направи си сам“ за присъствието им. 
Пуканките са толкова важни в дадения случай, че дори можете да им отделите специално място, като направите бар за пуканки. 
Когато правите тематично парти, е хубаво да представите неговата тема, колкото се може по-рано на гостите. Това може да стане още с поканите. За КИНО ВЕЧЕР най-подходящо е да оформите поканите като билети за кино или постер/флайер за филм. 
Хубаво е да помислите и за някаво развлечение между филмите от програмата, която сте предвидили. Има различни подходящи игри с кино тематика, които може да предложите на гостите. 
Независимо къде и как е организирано партито, не забравяйте, че най- важното е да се забавлявате и да Ви останат хубави спомени. Ако булката е щастлива, значи моминското парти е успешно! 

За автора

Саня Иванова

Привет! Казвам се Саня и съм гост автор в блога „Един прекрасен ден“. През март 2017 година съвсем официално се сдобих със сертификат за сватбен агент. Иначе съм завършила PR в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента се дипломирам с магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“ пак там. Сред любимите ми неща са разходките сред природата, кучетата, шоколада, големите топли шалове, тефтери с шарени корици, вино, пандите, миризмата на книги, да седя на пода и още много други странни неща. ☺

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт