Заедно с любовта идва и момента да заживеете с половинката си. Нормално и задължително е дори да поканите близките си хора в новия Ви дом. Ето и няколко съвета как да бъдете невероятен домакин на такова парти и да му се насладите на максимум.

1.Кога да го направите партито?

Оставете си малко време да се нанесете на спокойствие, да подредите вещите си, да изчистите и тогава направете партито за новодомци. Период от 1-2 месеца след нанасянето е един разумен такъв.

2. Кой да поканите?

Всичко зависи от Вашето виждане за събитието и от площта с която разполагате в новия Ви дом. Задължително е според мен да поканите най-близките си хора – роднини и приятели. Добре е да поканите и съседите си. Ако живеете в блок, то поне съседите на етажа.

3. Направете покана

Подобно на останалите събития направете покана и за партито за новодомци. Не забравяйте да включите ясно и точно новия Ви адрес.

4 8 2

4. Храната

Най-подходяща за такъв тип парти са хапките и храната, която може да се консумира директно, наведнъж, без прибори. Осигурете както солени, така и сладки неща. Не забравяйте и за напитките.

12 19

5. Торта и сладки лакомства

Няма парти без торта! Тортата е задължителен елемент на всяко събитие в днешно време. Ако бюджета не Ви позволява да поръчате торта по индивидуален дизайн, то може да изберете или дори Вие да направите семпла торта и да добавите надпис в стил : “Нов дом!”, “Любовно гнездо!” и пр.

18 17 16 15

SAMSUNG

6 5 9

6. Украса и декор

Въпреки, че се намирате у Вас, трябва да помислите и за украса на партито. Това може да са гирлянди, балони, ленти и др.

13

7. Надпис “Добре дошли!”

Поставете освен украса на входната врата и надпис “Добре дошли!”, “Заповядайте!”…

10 11

8. Обиколка из апартамента

Повечето гости ще са там, за да видят новия Ви дом и да полюбопитстват как е станало обзавеждането. :) Правенето на обиколка из новия Ви дом е почти задължително. Ако не го направите Ви, то гостите Ви сами ще се разходят. Подгответе се и за много въпроси – кое от къде е, кой е измислил нещата и т.н.

 

9.  Книга за гости

Много тематично за такова парти е поставянето на адресен тефтер на централно място. Помолете всичките си гости да запишат адреса си. След това може да ги използвате за изпращане на картички по празниците. Ако не Ви допада този вариант може да поставите и книга с бели листа и гостите Ви сами да напишат пожелание за новия дом.

1 3

10. Усмивки!

Това е един много важен и специален повод. Ако може да си позволите намете фотограф за 1-2 часа, който да заснеме пристигането на гостите, новия Ви дом, партито. Ако ли не, то Ви направете снимки или помолете някои от гостите да ги направи. Това ще остане спомен за цял живот!

 

Снимки: Pinterest

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт