Марина и Илиян ни разказват за сватбата си, която се е състояла на 28.04.2017 г. в град Монтана. 
Как се запознахте?
Запознахме се на работа, като в началото никой не си беше и помислял, че може да се случи нещо повече. По стечение на обстоятелствата аз заминах за друг град. Една година по-късно, съвсем случайно, се срещнахме отново и тогава пламна искрата между нас. Две години след това, Илиян ми предложи брак.

Кой е най-добрият момент от Вашата сватба?
Цялото вълнение около сватбата, приготовленията през деня, очакването... всичко в една сватба е незабравимо като усещане и е трудно да се каже кой е най-хубавият момент. Имаше много романтични, много забавни и щури мигове, които ще помним. Ако трябва да изберем един – това е моментът, в който се видяхме и прегърнахме. От тук нататък всичко беше по-лесно, защото бяхме заедно.

Какво Ви вдъхновяваше докато планирахте сватбата си? От къде черпихте идеи?
Вдъхновението беше пролетта. Искахме всичко да е цветно и свежо. Идеи събирахме от интернет: различни блогове, сайтове, снимки, статии с указания за различните ритуали. Украсата беше творение на моята майка – Наталия Цветанова, и изцяло плод на нейното богато въображение.

Включихте ли български традиционни ритуали и обичаи в сватбата си? Какви?
Да, включихме доста български ритуали. Взимането на кумовете от младоженеца, а след това и откупуването на булката. Ритане на менчето с вода и цветя, захранване с питка и закичване със здравец от тъщата. Разчупването на питката от младоженците, преминаване през бяло платно с цветя и пари, което кумовете събират и даряват на младоженците. Само за кумската ръченица се смилихме над кума и я пропуснахме.

Коя песен избрахте за първия сватбен танц?
Christina Perri – Thousand years
 

Вашият съвет към тези, които сега организират сватбата си?
Не се опитвайте да направите всичко сами, а се доверете на някой близък, защото е много изтощително. Заложите на по-семплите неща, защото повечето дори ще останат незабелязани в цялата суматоха. И най-важното бъдете спокойни. Задължително ще се случи нещо непредвидено или не както сте си го представяли, но вместо да се ядосвате нека тези моменти се превърнат забавни спомени.

Коя беше най-изморителната или изнервяща част от планирането на сватбата Ви?
Организацията на една сватба като цяло е изморително начинание, но когато имаш добри помощници и започнеш от рано, всичко става леко и спокойно.

Кой беше най-добрият съвет, който получихте като булка?
Нашият DJ ни даде съвет, който много ми хареса. Посъветва ни да не прекаляваме с ритуалите в ресторанта и да сме подготвени с игри само в краен случай, ако гостите скучаят. В нашия случай стана страхотен купон и време за игри нямаше, както предположи той.

Къде прекарахте медения месец?
Лятото отидохме на море с кумовете, като тази почивка изигра ролята на подаръците, които си разменихме с тях. Хем си прекарахме добре, хем ни остана много хубав спомен.

ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ
Локация на тържеството: р-р Огоста гр. Монтана
Сватбен фотограф: Мирослав Сандов от фото Мания
Сватбено видеозаснемане: Цецко Митов
Сватбена торта: Веселка Миланова
Фризьор: Галя Младенова от Фризьорско ателие “G-style гр. Враца Гримьор: Паулина Лилова
DJ: Ради Рангелов (Radi Gergana Rangelovi)

Сватбени идеи
1. Сватбено вдъхноведие в лилаво https://1prekrasenden.com/planirane-na- svatbata/svatbeno-vdahnovenie/svatbeno-vdahnovenie-48-lilavo/ 

За автора

Саня Иванова

Привет! Казвам се Саня и съм гост автор в блога „Един прекрасен ден“. През март 2017 година съвсем официално се сдобих със сертификат за сватбен агент. Иначе съм завършила PR в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента се дипломирам с магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“ пак там. Сред любимите ми неща са разходките сред природата, кучетата, шоколада, големите топли шалове, тефтери с шарени корици, вино, пандите, миризмата на книги, да седя на пода и още много други странни неща. ☺

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт