Виктория и Георги ни разказват за сватбата си, която се е състояла на 06.05.2018 г. в град Видин.

Как се запознахте?
Запознахме се в училище, но искрата на вечната любов пламна преди три години.

Кой е най-добрият момент от Вашата сватба?
Сватбата ни беше събитие, на което присъстваха най-близките ни роднини и приятели. Трудно да определим кой беше най-добрият момент. Ако трябва да изберем един, то това беше захранването с торта. Изцепахме се много с вкусната торта и се смяхме за първи път като семейство. Е, трябва да признаем, че и гостите доста ни се посмяха.

Какво Ви вдъхновяваше докато планирахте сватбата си? От къде черпихте идеи?
Аз, като бъдеща булка, прочетох доста статии по темата. Разгледах доста снимки от сватбени тържества и бързо си представих каква искам да е нашата сватба. Планирането и организацията започна четири месеца преди сватбата. Кумовете и родителите ни доста ни помогнаха, тъй като сватбата се състоя във Видин, а ние (с младоженица) живеем в София. Но, когато си организиран, имаш ясна концепция и подкрепа от своите близки, можеш да направиш чудеса.

Включихте ли български традиционни ритуали и обичаи в сватбата си? Какви?
Да, спряхме се на често срещаните ритуали. Един от тях беше ритането на менче от булката. В него имаше две цветя - бяло и червено. Включихме и ритуалното разчупване на погача от булката и младоженеца, както и захранване на младоженците с погача от свекървата и тъщата.

Коя песен избрахте за първия сватбен танц? 
Имахме колебания, но се спряхме на песен с текст, който беше най-близо до нас двамата, а именно „Да се събудиш до мен“ на Веселин Маринов.
 
Вашият съвет към тези, които сега организират сватбата си?
Нека се заредят с търпение. Това е един прекрасен ден, но е свързан с доста детайли, на които трябва да се обърне внимание. Необходимо е да се реши в самото начало колко души ще бъдат поканени, с какъв бюджет разполагате и мястото, където ще се проведе събитието. С голямо внимание трябва да решите и датата. Необходимо е време за организация на сватба, така че заложете на минимум четири месеца за подготовка. 
Бихме искали да дадем на бъдещите младоженци и един жокер – нека изберат кумове, на които могат да разчитат, защото те също помагат в организацията. Личните им качества също са важни, най-вече да бъдат весели и с чуство за хумур, защото те ще диктуват настроението на сватбата и през цялото време ще са до младоженците.
Тук бихме искали  да благодарим на нашите кумове Теди и Иво. Бяха разкошни!

Коя беше най-изморителната или изнервяща част от планирането на сватбата Ви?
Като цяло самата организация за сватбата е изморителна. Разбира се, на моменти се изнервяш,  но основното е да не забравяш защо го правиш – за да събереш близки, роднини и приятели и да отпразнувате официално любовта си. Най-изморително за нас беше, че трябваше да организираме събитието от разстояние. Изискваха се множество обаждания за пояснения, обяснения и уточнения, но накрая, всичко си заслужаваше.

Кой беше най-добрият съвет, който получихте като булка/младоженец?
Да не спираме да се обичаме и уважаваме, както и да не забравяме, че бракът е свързан с компромиси.

Къде прекарахте медения месец?
Останахме си в България. Избрахме черноморския курорт Приморско. 

Имате много интересни снимки във фотосесията. Чия беше идеята да включите любимия футболен отбор на младоженеца в снимките?
Георги: Идеята беше на Виктория, понеже знае, че от малък съм заклет фен на ЦСКА и много искаше да ме зарадва. Беше взела едно от многото ми шалчета и го извади по време на фотосесията. Останах много изненадан и щастлив ☺

           ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ
Локация на тържеството (зала, ресторант): ресторант „Монтесито“ в гр. Видин
Сватбена агенция: При организацията на събитието много ни помогна Наталия Маринова от гр. Кула (Тя е и майката на младоженеца)
Сватбен фотограф: Драгомир Илиев 
Сватбена торта: Сладкарница „Еделвайс“ в гр. Видин
Фризьор: салон „Мания“ в гр. Видин и фризьор Елена
Гримьор: салон „Делисима“ в гр. Видин
Сватбени покани: Сватбен център “my WEDDING” гр. София
Сватбени идеи: 
В подготовката на сватбата си не сме използвали блога https://1prekrasenden.com/ , защото го открихме след нея, но в него има много полезни съвети и информация, която би помогнала на много бъдещи младоженци.

 

За автора

Саня Иванова

Привет! Казвам се Саня и съм гост автор в блога „Един прекрасен ден“. През март 2017 година съвсем официално се сдобих със сертификат за сватбен агент. Иначе съм завършила PR в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента се дипломирам с магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“ пак там. Сред любимите ми неща са разходките сред природата, кучетата, шоколада, големите топли шалове, тефтери с шарени корици, вино, пандите, миризмата на книги, да седя на пода и още много други странни неща. ☺

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт