Представям Ви Лора и Венелин, които казаха своето “Да!” на 27.06.2015 год. в Балчик.

Как се запознахте с Вашия годеник?

Запознахме се преди около 14 години, благодарение на най-добрата приятелка на младоженката – тя ни запозна, след като имаше уговорка с младоженеца. Това се случи в центъра на град Добрич :)Тримата тренирахме баскетбол по това време и всъщност, може би се знаехме по физиономии, но “заветния момент” – запознаването се случи благодарение на Иванина :)

Кой е най-добрият момент от Вашата сватба?

Всъщност, много ми е трудно да отговоря на този въпрос, тъй като сватбата мина като един вълшебен миг и той целия беше прекрасен.
Все пак, като най-добър момент мога да отлича изнесения ритуал, събирането на всички гости на едно, предаването на булката от ръката на баща й към бъдещия й съпруг и мъжа, с който тя ще прекара остатъка от живота й.

На сватбата имахме две прекрасни изненади: художник, който да запемети по нестандартен начин незабравимия и специален ден и кум, който изнесе невероятна и нестандартна реч, предавайки с договор младоженеца на булката :)
ЛораВенелин27

Друг най-добър момент е сватбеният танц. Бяхме избрали песента на Ed Sheeran – Thinking Out Loud и много се бяхе постарали около хореографията (пресъздадохме част от хореографията на клипа и допълнихме с наши идеи) :) Всъщност, гостите не очакваха такъв танц и бяха наистина много приятно изненадани, а емоцията за нас – не може да се опише с думи. Все едно бяхме опиянени.

Какво Ви вдъхновяваше докато планирахте сватбата си? От къде черпихте идеи?

Вдъхновяваше ни това да бъдем различни. Имахме желание всичко да си направим сами – от поканите, до украсата по масите. Всъщност, помощ получихме само за цветята и аранжирането на арката, младоженската маса и масите на гостите. Всички останали елементи бяха ръчно направени от наша страна.
Черпихме идеи от различни източници и всъщност, търсейки нашето местенце, от което да черпим идеи, намерихме 1prekrasenden.com. Това стана и любимия ни сайт/блог, тъй като информацията , която вие споделяте е много полезна, разчупена и съдържа изключително много креативизъм.
Сватбата ни се получи страхотно и вие имате пръстче принос в това, за което ви благодарим!

Включихте ли български традиционни ритуали и обичаи в сватбата си? Какви?

Да, включихме. Бяхме подготвили традиционни бъларски калпаци, елеци и престилки, с които облякохме изненадващо шестима от нашите гости (3-ма мъже и 3 жени) с молбата да изиграят една ръченица. Получи се изключително сполучливо! :)

 

Коя песен избрахте за първия сватбен танц?

Ed Sheeran – Thinking Out Loud

Вашия съвет към тези, които сега организират сватбата си?

Съветваме ги да бъдат спокойни, да започнат организацията сравнително рано и да се наслаждават, планирайки и организирайки сватбата си. Това са много красиви емоции, които следва да се изживеят осъзнато.

Коя беше най-изморителната или изнерваща част от планирането на сватбата Ви?

Може би най-изморително и изнервящата част беше избора на място. Започнахме да търсим “нашето местенце” зимата, като идеята беше да бъде нещо нестандартно – представяхме си сватбата ни на плажа и търсихме подходящо място, където да можем и да настаним гостите – т.е. изисквахме да има и хубав хотел. Оказа се, че зимата не е най-подходящото време за намиране на такова място, предвид че всичко е по-скоро сиво и не много приветливо. Държахме на датата 27.06 поради нумерологични аспекти и всъщност при някои от местата, които бяхме харесали, датата вече беше заета. Не искахме да правим компромис с качеството, затова и избрахме Lighthouse Golf&Spa resort (не е нещо нестандартно, не е на плажа, но следваше да направим компромис с нещо, в случай че искахме да имаме сватба:)) и тъй като 27.06 беше заета дата при тях, решихме да изместим празненството за 28.06, а подписването – за 27.06 както и желаехме да се случи.

Кой беше най-добрия съвет, който получихте като булка?

Да не нося чанта на сватбения ден и да делегирам всички отговорности, за да се насладя максимално на деня.
Е, справих се и с двете и ми беше наистина “леко” :)

Къде прекарахте медения месец?

Все още не сме ходили на меден месец. Всъщност и дестинацията все още не е решена. По-скоро клоним към топлите страни – Малдиви, Сейшели – иска ни се да отидем, да се осамотим на самотен остров и да не мислим за нищо, да обръщаме внимание само на любовта си. Мисля си, че тези острови са създадени точно за това.


ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ

Церемония – Коянка Кралева
Фотограф – Сватбена фотография
Видеозаснемане –  Сватбена фотография
Печатни материали –  Self made
Сватбена торта – Кристи
Флорист – Диво Цвете
DJ – DJ Йордан
Сватбена рокля – Atelier La Sposa – website: www.atelier-sposa.info | блог за нас: blog.atelier-sposa.info/лора-венелин/
Обувки – Ушити са по поръчка от един обущар в Балчик :)
Костюм на младоженеца – Cortefiel – www.cortefiel.com
Транспорт – Оur Own Car
Фризьор – Салон “Визаж” Добрич
Гримьор – Катя Великова


Сватбена идея № 1 – Три поколения жени

Отдайте почит на Вашата майка и баба, като си направите снимки трите заедно. е забравяйте да заснемете и венчалните халки. След сватбата им подарете снимките лично. Те ще останат със сигурност очаровани от жеста.

 


Сватбена идея № 2 – Картина от сватбата

Наемете художник, който да нарисува основните моменти от сватбения ден. Това ще Ви остане спомен за цял живот.


Сватбена идея № 3 – указателни табели

Не забравяйте да укажете посоките на гостите си!

ЛораВенелин97


Сватбена идея № 4 – фигура от хора

Направете си с гостите на сватбата забавни фигури – сърце и пр.

ЛораВенелин10

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Христо Лазаров
отговори

Христо Лазаров

В този блог са включени невероятни целеви теми, много подробни и обширни постове с много примери и задълбочени анализи. Този блог е един от малкото, който трябва да прочетете преди да сключите брак, сигурен съм, че ще ви е от полза…

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт