Първата състояла се сватба, която искам да Ви представя в блога е на Мария и Благовест. Сватбата е прекрасна – романтична и изпълнена с много любов и детайли. Тя се е състояла в град Русе на 14.07.2013 год.

1.Как се запознахте с Вашия годеник?

Преди около 8 години аз се преместих в Русе, за да уча. Заедно с него посещавахме една и съща църква и така се запознахме.

2. Кой е най-добрият момент от Вашата сватба?

Може би това е момента, в който си казвахме обещанията един на друг. Беше прекрасно изживяване да чуеш съпруга си да казва толкова красиви и искрени думи.

3. Какво Ви вдъхновявяше докато планирахте сватбата си? От къде черпихте идеи?

Аз имах доста идеи докато планирах сватбата си, но когато започнах да гледам в интернет блогове тогава всичко, което мислех отпадна. Има страхотни неща в интернет, но повечето са на английски. Радвам се, че вече има блог като този, който е достъпен за всеки, който говори български.

4.Включихте ли български традиционни ритуали и обичаи в сватбата си?

Всъщност, нямахме нито един такъв ритуал. Искахме изчистена, семпла, модерна сватба – без никакви познати и традиционни неща.

5.Коя песен избрахте за първия сватбен танц?

The Bagles – Eternal Flame… Тя е нашата специална песен :)

6. Вашият съвет към тези, които сега планират сватбата си?

Ооо, не повтаряйте моята грешка да се вглъбите във всички малки подробности около сватбата си, като загърбите всичко важно. Живота си тече и преди сватбата – ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ГОДЕНИКА СИ, защото всичко се нарежда перфектно в деня на сватбата. И естествено, всички малки подробности са от голямо значение, но в Големият ден, просто няма да ги забележите – ПОВЯРВАЙТЕ МИ!

7.Кой беше най-добрият съвет, който получихте като булка?

Съветът е: “По време на сватбата не искам да се отделяш от младоженецът. Всичко правете заедно!”

 

Моите подизпълнители

Церемония – Венцислав Узунов
Банкет – Лидия Узунова
Фотограф – Петър Деянов и Додо
Видеозаснемане – Мартин Деянов
Покани –  http://weddingbulgaria.com/
Торта  – Сладкарница: Dolce Vita

Флорист – Галя
DJ  – Явор
Сватбена рокля –  Ръчно шита е от Светлана Христова
Обувки – Roberto Zago
Костюм  – “Теодор
Фризьор – Салони “Галка” – Таня
Гримьор – Салони “Галка” – Антония Валчева

От булката …

Нашата сватба беше от типа DIY сватби. Всички тези подизпълнители са мои приятели, които са талантливи и се справят страхотно. И съм им напълно благодарна, защото когато се оставиш в ръцете на хора, които те познават – всичко се получава прекрасно и от сърце.

Аз нямам много опит в други сватби, в които се оставяш на професионалисти, но съм сигурна, че би се получила страхотна сватба. Но това, което искам да кажа е, ако искате да си направите сами сватбата, че е важно да си изберете един мотив, който да присъства навсякъде, както и да си изберете цветовете, в които ще бъде целият облик. Например, в моята сватба, мотивът беше М§Б и той присъстваше навсякъде, а цветовете бяха според хортензиите, които както се оказа по-късно станаха любимите ми цветя :).

Друго нещо, което е наистина вълнуващо и ще накара гостите ви да запомнят това събитие е специален танц-изненада, за който трябват репетиции, време и идеи, но пък е нещо страхотно. За жалост нашият танц не можа да бъде записан с хубаво качество, но пък емоцията, която остава след като се изиграе е страхотна. Танцът може да е булка и младоженец,баща и дъщеря, може и както е в моя случай – булка и шаферки. Без значение дали ще го направите с професионалист или пък вие ще измислите стъпките – НАПРАВЕТЕ ГО. 
Разбира се, има още много прекрасни моменти, но най-важното е: ТОВА Е ВАШИЯТ ДЕН, НАПРАВЕТЕ ГО ПО ВАШ СТИЛ И ПО ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ. Нека гостите си кажат – “Ето това е точно техният стил.” 

Успех!

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Милена
отговори

Милена

Много красива сватба! мн харесах как сватбените обети са направени във формата на сърце.

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт