На 06.09.2014 се състоя сватбата на Росица и Атанас в град Варна. Сватбата е изпълнена с толкова много емоции и малки детайли, които няма как да пропуснете. Ето какво сподели Росица с нас за техния специален ден.

Как се запознахте с Вашия годеник?

Запознанството ни бе на Нова година. Посрещахме 2012 година.  Празнувахме в общ приятел.  От първия миг си го харесах, в последствие се оказа, че и той мен – но не вярвал, че е мъж за мен.  Заблудила съм го явно, че съм надута дама, която не би излязла с него и не си и направи опита да ме заговори цяла вечер.  Още след първото “Здравей” имахме лек конфликт.  Кой да предположи, че няма да остане доволен от моето пазаруване за новогодишната нощ – човека искал пържоли, а аз купих солети и сладки.  От всички само той беше потресен, моята идея бе да направим коктейлни хапки и леко хапване да има., но той си е представял солидна вечеря. Та след разочарованието му  започна като на шега  да се майтапи с моите солети и с мен : )
В крайна сметка след седмица аз първа му писах (той така и не смеел)  , за да си прибера част от нещата, които оставих на партито – чинии и чаши. Но в крайна сметка той си пое инициативата за среща и всичко останало : )
И така след три срещи всичко започна да се развива изключително бързо – запознанство  с техните след месец, а след още три живеехме заедно и така до 12 септември 2013 когато ми предложи брак една вечер на морето : )

Кой е най-добрият момент от Вашата сватба?

Много са … :)  Трудно е да ги степенувам, но сякаш любимо и най – тръпнещо ми беше когато баща ми ме водеше към бъдещия ми съпруг на ритуала. Когато видях вълнението в очите му, бяха леко зачервени, беше прехапал устна вероятно от притеснение  и после когато ме видя .. се усмихна широко. Казването на обетите ни и вричането ни един в друг пред всички наши приятели и роднини.  Това беше най – емоционалният момент на сватбата ни…

Какво Ви вдъхновяваше докато планирахте сватбата си? От къде черпихте идеи?

В нашия край – Добруджа казваме на точките – ” болинки ” .  От както се помня съм луда по тях. Имам всякакви рокли, блузи, обувки – високи, ниски, дори  бельо и аксесоари на точки – естествено гледам да  не прекалявам, но просто вляза ли в магазин това е първото, което грабва погледа ми : )
Та след като започнахме с организацията и обсъждането бях решила, че искам нещо нестандартно и различно. Първоначално това беше сватба black and white, след това включихме и точките като основен акцент на сватбата  и накрая , за да не е прекалено студено и мрачно добавихме и цикламения цвят. И така ретро идеята си дойде много бързо.  От ровене по сайтове, гледане на снимки на чуждестранни сватби се вдъхновявах, но от всичко най – много исках сама да си организирам деня до най – малкия детайл. За това и подаръците за гостите са ръчно правени от нас – сладките и камъчетата с нашите инициали, усти и мустаци за ретро снимки с гостите ни, бутониерити за всички гости, тейбъл картички и номерца на маси, поканите за шафери и шаферки, а за основната покана само цикламента лента бе добавена от нас.  Благодарна съм , че има сайтове като ebay и aliiexpress , от които поръчвахме детайлите на точки – шаферски рокли и салфетки, тъй като се оказа, че салфетки на точки към момента поне във Варна няма : )
Работихме с агенция, на която обаче не се доверих да направи сватбата ни, въпреки че накрая бе решила да си присвои моите идеи, само пренаемахме маси, покривки и т.н чрез нея. Основно аз и моята майка ръководихме всичко, а Наско се включваше и даваше  идеите за тържеството.

Включихте ли български традиционни ритуали и обичаи в сватбата си? Какви?

Аз принципно не обичам традиционните неща – особено българска народна музика и хора , но младоженецът  да. За това компромисно имахме някой ритуали.
Вземане на булка нямахме – аз съм родена в Добрич и от там тръгнахме заедно с моите шаферки и кума.
Младоженецът обаче отиде да вземе кума, с народна музика и всичко както му е по реда.
Имахме чупене на питка,захранване с питка и  ритане на менче, надиграване с кума и кумата, но не с пиле  и торта, а с кошнички пълни с сирена, плодове и сладки.
Както и  едно от трите хора за вечерта бе това за кума.

Коя песен избрахте за първия сватбен танц?

Christina Perry – Thousand Years

 

Вашия съвет към тези, които сега организират сватба си?

Бъдете себе си, направете Вашия специален ден така както на Вас ви харесва. Дали ще се справите сами или искате помощ от агенция – въпрос на избор и финанси е разбира се. Но направете така, че дори в най – малкия детайл да виждат Вас или частица от Вас. (Поне това исках аз).  Не се съобравявайте с това кое е модерно и кое не.  Спънки и пречки ще има няма как, въоръжете се с търпение и позитивизъм. Ваш е денят и ако Вие се забавлявате и сте щастливи , то и Вашите гости ще се чувстват така.

Коя беше най-изморителната или изнерващата част от планирането на сватбата?

От цялата подготовка на събитието най – дългоочакваната за мен бе правенето на сладки под формата на булка и младоженец от черен и бял фондан. Нямах търпение да дойде този момент, за да измайсторя всичко до последния детайл. Обаче месец преди сватбата, разбрахме че чакаме бебе … и майсторенето на сладки се превърна в кошмар за мен :) Тъй като постоянно ми се спеше, повдигаше от различни миризми и най – вече от тази на фондана – се оказа, че не мога да се справя сама, а да наемам фирма за сладките беше късно – две седмици преди събитието. За това изключително съм щастлива, че моята майка  и кума бяха до мен и ми помогнаха да измайсторим, макар и със сетни сили, 150 сладки : )

Кой беше най-добрият съвет,който получихте като булка?

Да не се притеснявам дали ще има гафове, дали на някой нещо няма да му допадне. Важното е на теб да ти е весело и да се отпуснеш и забавляваш, защото дори и година две да се готвиш за този ден, накрая всичко минава като миг. Щракваш с пръст и сватбата е отминала вече. Остават само спомените, разговорите за вашия ден, снимките и емоцията от изживяното.  За това и съвета, които и бих дала е – Усмихвай се ! Горе главата, нищо не бива и не може да развали твоя ден.

Къде прекарахте медения си месец? Защо избрахте тази дестинация?

Поради бремеността ми не успяхме да отидем в чужбина както бяхме планували. Имахме меден ден и половина на Топола Скай Резортс около Калиакра . Въпреки това беше хубаво и отпускащо да си починем след еуфорията покрай сватбата.


ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ

Сватбена церемония – Вила Буров с водеща Теди Карапачова
Сватбен банкет – Хотел ресторант Графит  –  www.graffithotel.com
Сватбен фотограф – Ваня Ралчева www.vanyaralcheva.com и Александър Велчев – www.alexvelchev.com
Сватбено видеозаснемане –  ProvideoZ  www.provideoz.net
Сватбени покани – Сватбен салон Сан Патрик град Добрич – който вече за съжаление не работи
Сватбена торта – La more – www.lamore-bg.com
Флорист – Floris LTD – www.floris.bg
DJ Дидо – невероятен !  Facebook – DJ Dido или partydjs-bg.com
Сватбена рокля – Bridal Fashion София – Парадайс център
Сватбени обувки – Роберто Заго
Костюм на младоженеца – Andrews
Транспорт – Ka Мото – Варна
Фризьор  – Студио Цветно – Добрич
Гримьор – Maskara make up studio –  Варна


Сватбена идея № 1 – Персонални закачалки за шаферките

Направете индивидуални закачалки за тоалетите на шаферките. Можете да поставите табелки с имената им и допълнителна декорация в тон на сватбата.

рокли на шафрки


Сватбена идея № 2 – Табелки за автомобилите

Освен табелка “Младоженци” на сватбения автомобил, може да поставите табелки и на другите автомобили.

7


Сватбена идея № 3 – Подарък за гостите – камъче

Изберете оригинален подарък за гостите на сватбата – индивидуално камъче.

подарък-камъче


От булката… 

Открих вашият блог доста след сватбата ни. От видяното определено страхотни идеи съм можела да черпя и от Вас. Блога Ви  е невероятен и смятам, че доста би помогнал на бъдещите булки с креативни идеи и как да направим красива, нежна и нестандартна една сватба : )

Независимо дали нашата сватба ще Ви допадне, се радвам че споделих за нея защото сякаш отново преживях сватбеният ни ден : )
Успехи !

 

 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт