Тодорка и Цветомир ни разказват за сватбата си, която се е състояла на 08.08.2015г.  в град Видин.
 
1. Как се запознахте? 
Нашата история е дълга. ☺ Познаваме се от деца, но всичко между нас започна след абитуриентския ни бал през 2005 година. Преди това винаги сме били в една компания, но не сме били двойка. На бала бяхме заедно като дама и кавалер и след това останахме заедно. През студентските години учихме в различни градове – аз в София, той в Търново, но не сме се разделяли. Непрекъснато пътувахме по линията София-Търново. Минава ми изпита и аз веднага отивам на гарата да хващам автобуса за Велико Търново или наобратно към София в 4:00 часа сутринта, защото имам ранни лекции.
 Доста време бяхме заедно преди Цеци да ми предложи. Въпреки че, вече си бях мислила за брак и че искам да създадем семейство заедно, не очаквах да ми предложи и много ме изненада. Самото предложение беше много романтично. Цеци много се беше постарал, беше изпипал всичко до най-малкия детайл. Бяхме на почивка в Обзор. Стаята ни в хотела беше на последния етаж с тераса, с хубава гледка.  Една вечер на тази тераса се появиха безброй малки свещи, шампанско – наистина беше като в романтичен филм. Но най-хубаво от всичко беше начинът, по който ми предложи – беше ми написал стихотворение. 

2. Кой е най-добрият момент от Вашата сватба? 
Не мога да определя най-добър момент. За мен всеки един бе вълнуващ и неповторим. Както по време на подготовката, така и през целия празничен ден. Ние много дълго обмисляхме сватбата си и за мен целият този процес е важен и изпълнен с хубави спомени. Имахме различни идеи – да бъде в комплекс Арбанаси или да сме само двамата някъде на морето. В крайна сметка решихме да отпразнуваме този ден с най-близките си хора, близо до родния град.

3. Какво Ви вдъхновяваше докато планирахте сватбата си? От къде черпихте идеи? 
Въпреки че обмисляхме дълго време концепцията за сватбата, организацията протече много бързо. Само за един месец  двамата, с помощта на сватбена агенция „Свят за двама”, избрахме мястото, темата, основните цветове и акцентите в украсата, подаръците за гостите и т.н. Вдъхновяваше ни нашата любов и се постарахме всички детайли да са свързани с нас, нашите интереси, хобита и разбирания за живота. Например поканата ни е много интересна. Тя напомня на детските панорамни книжки. Визията й е свързана с хобито на Цеци – той много обича да ходи за риба. Текстът също е весел и закачлив.
 
4. Включихте ли български традиционни ритуали и обичаи в сватбата си? Какви? 
Да, имахме традиционни български ритуали – ритане на менче, чупене на питката от младоженците и кумова ръченица. Като изненада за гостите ни беше изпълнение на танцьорите от ансамбъл „Дунав”, именно с тях се надиграваха кумове ни. 

5. Коя песен избрахте за първия сватбен танц? 
За първия ни танц като семейство избрахме песента „Миг като вечност“ на Тодор Върбанов.
6. Вашият съвет към тези, които сега организират сватбата си? 
Да не мислят прекалено много, а да се пуснат по течението. Всичко ще е по-лесно, когато не го мислят толкова. По-важно е да черпят вдъхновение от връзката си с любимия човек! Ние направихме точно това, когато избирахме темата за сватбата си. Тя беше „Обичам те до безкрайност“ и символът на безкрайността присъства дори в датата на сватбата ни 08.08. Аз и до днес нося колие със знака на безкрайността. Важно е всички младоженци да намерят своята лична концепция за този ден. Така много по-лесно ще могат да направят всеки избор по време на организацията на сватбата и нещата ще вървят гладко.

7. Коя беше най-изморителната или изнервяща част от планирането на сватбата Ви? 
Не си спомням да сме имали такъв момент. Всичко правехме с много любов и желание. Разбира се имаше и известно напрежение, защото всичко организирахме само за около месец, но като цяло не помня да е имало излишни нерви или напрежение. Ние още от самото начало знаехме какво искаме и положихме всички усилия нещата да се случат така, както си ги бяхме представяли. Бяхме сигурни, че искаме църковен брак и изнесена церемония, а не стандартната в ритуална зала. Можем това да определим като най-напрегнатия момент от организацията, защото има доста строги правила за изнасяне на книгата при такъв тип церемонии, а понякога не се разрешава изнасянето й. За да си спестим излишни стресови ситуации, направихме компромис и се разписахме на 3-ти юли само с кумовете и родителите ни, а в деня на сватбата сключихме църковен брак и направихме изнесена церемония пред всички гости с помощта на хората от сватбената агенция, с която работихме.

8. Кой беше най-добрият съвет, който получихте като булка/младоженец?
Винаги, когато има разногласия, единият да отстъпва. Но мисля, че не ни се е налагало да го прилагаме, защото не помня да сме имали някакви сериозни разногласия помежду си.

9. Къде прекарахте медения месец?
Нашите кумове ни направиха подарък, който ни позволи да си изберем дестинация за меден месец. Цеци избра Парга в Гърция. Той много обича морето. Изборът му на място беше воден от  неговата любов към морето, както фактът, че до тогава не бяхме ходили там. Аз пък много обичам да пътувам, така че за мен нямаше особено значение къде ще сме. И на море да отидем, и на планина, и в пустиня да ме заведе, винаги ще ми е интересно и ще се радвам, защото сме заедно!

10. Тази година празнувате дървена сватба (5 години). Имате ли вече някакви планове как ще отбележите събитието?
Честно казано в настоящата ситуация не сме правили никакви планове, но със сигурност ще го отбележим. Вероятно ще се постарая да подготвя някаква изненада, защото напоследък той много работи и искам да го зарадвам и да го разсея. Но няма да издавам повече ☺

Списък с подизпълнители: 
1. Локация на тържеството (зала, ресторант) – Комплекс „Импулс Палас” гр. Видин
2. Сватбена агенция – „Свят за двама” – гр. София
3. Сватбен фотограф – Камелия Атанасова
4. Сватбено видеозаснемане – UKS STUDIO гр. София
5. Сватбена торта – Валя Баракова
6. Фризьор – Десислава Илиева гр. Видин 
7. Гримьор – Теменужка Паланска гр. Видин
8. Сватбени покани – „Свят за двама” гр. София

Сватбени идеи: 
 
Велосипед на сватбата - прочети тук

Идеи за сладък бар - прочети тук

Вдъхновение за сватбата – кактус - прочети тук

Сватбена идея №19 – Фойерверки - прочети тук

За автора

Саня Иванова

Привет! Казвам се Саня и съм гост автор в блога „Един прекрасен ден“. През март 2017 година съвсем официално се сдобих със сертификат за сватбен агент. Иначе съм завършила PR в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента се дипломирам с магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“ пак там. Сред любимите ми неща са разходките сред природата, кучетата, шоколада, големите топли шалове, тефтери с шарени корици, вино, пандите, миризмата на книги, да седя на пода и още много други странни неща. ☺

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт